Aino Karilas valittiin vuoden 2022 nuoreksi maisema-arkkitehdiksi. (Kuva: MARK ry)

Suomen, kenties koko maailman, ensimmäinen maisema-arkkitehtien työtä esittelevä kirja Maiseman tekijät valittiin viime viikolla Vuoden 2022 maisema-arkkitehtuuriteoksi. Kirja vastaa kysymykseen, mitä maisema-arkkitehdit tekevät.

Tunnustuksen myöntänyt Suomen Maisema-arkkitehtiliitto MARK ry:n kertoo valintaperusteissaan, Jyrki Sinkkilän, Aapo Pihkalan ja Emilia Weckmanin teos Maiseman tekijät on suuri harppaus maisema-arkkitehtuurin tunnettuuden lisäämiseksi. Kirja luotaa suomalaisten maisema-arkkitehtien monipuolista ammattikuvaa ja asiantuntemusta sekä esittelee hienosti alan laajaa tehtäväkenttää.

Teos lisää ansiokkaasti ymmärrystä maisema-arkkitehtuurista, kasvattaa alan kiinnostavuutta sekä kutsuu syventymään siihen, mitä kaikkea maisema-arkkitehti voi tehdä ja olla. Teoksen kiinnostava katsaus ammattimme nykytilanteesta kutsuu rohkeasti unelmoimaan maisema-arkkitehtien tulevaisuuden mahdollisuuksista.

 Vuoden nuori maisema-arkkitehti 2022 

Aino Karilas valittiin Vuoden 2022 nuoreksi maisema-arkkitehdiksi. Perustelujen mukaan Karilas tunnetaan maassamme dynaamisen kasvillisuussuunnittelun pioneerina. Hän on edistänyt uraauurtavasti urbaanin ympäristön maisema-arkkitehtuurin monimuotoisuutta ja uutta esteettistä ilmaisua.

Karilas työskentelee aktiivisesti kaupunkiluonnon monimuotoisuuden ja ekologisten verkostojen teemojen parissa. Hänen avoin tapansa keskustella ja jakaa tietoa suunnittelun eri näkökulmista on omiaan edistämään maisema-arkkitehtuurin kehitystä Suomessa.

Aino Karilaan aktiivisesta panoksesta alan kehittämiseen on syntynyt myös Dynaaminen kasvillisuus – Kaunista ja kestävää monimuotoisuutta rakennetuille viheralueille –opas. Palkinnolla MARK ry haluaa nostaa esille Aino Karilaan esimerkillistä rohkeaa, iloista ja intohimoista otetta työskentelyyn, yhdistys kertoo tiedotteessaan.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *