Aino Karilas valittiin vuoden 2022 nuoreksi maisema-arkkitehdiksi. (Kuva: MARK ry)

Suomen, kenties koko maailman, ensimmäinen maisema-arkkitehtien työtä esittelevä kirja Maiseman tekijät valittiin viime viikolla Vuoden 2022 maisema-arkkitehtuuriteoksi. Kirja vastaa kysymykseen, mitä maisema-arkkitehdit tekevät.

Tunnustuksen myöntänyt Suomen Maisema-arkkitehtiliitto MARK ry:n kertoo valintaperusteissaan, Jyrki Sinkkilän, Aapo Pihkalan ja Emilia Weckmanin teos Maiseman tekijät on suuri harppaus maisema-arkkitehtuurin tunnettuuden lisäämiseksi. Kirja luotaa suomalaisten maisema-arkkitehtien monipuolista ammattikuvaa ja asiantuntemusta sekä esittelee hienosti alan laajaa tehtäväkenttää.

Teos lisää ansiokkaasti ymmärrystä maisema-arkkitehtuurista, kasvattaa alan kiinnostavuutta sekä kutsuu syventymään siihen, mitä kaikkea maisema-arkkitehti voi tehdä ja olla. Teoksen kiinnostava katsaus ammattimme nykytilanteesta kutsuu rohkeasti unelmoimaan maisema-arkkitehtien tulevaisuuden mahdollisuuksista.

 Vuoden nuori maisema-arkkitehti 2022 

Aino Karilas valittiin Vuoden 2022 nuoreksi maisema-arkkitehdiksi. Perustelujen mukaan Karilas tunnetaan maassamme dynaamisen kasvillisuussuunnittelun pioneerina. Hän on edistänyt uraauurtavasti urbaanin ympäristön maisema-arkkitehtuurin monimuotoisuutta ja uutta esteettistä ilmaisua.

Karilas työskentelee aktiivisesti kaupunkiluonnon monimuotoisuuden ja ekologisten verkostojen teemojen parissa. Hänen avoin tapansa keskustella ja jakaa tietoa suunnittelun eri näkökulmista on omiaan edistämään maisema-arkkitehtuurin kehitystä Suomessa.

Aino Karilaan aktiivisesta panoksesta alan kehittämiseen on syntynyt myös Dynaaminen kasvillisuus – Kaunista ja kestävää monimuotoisuutta rakennetuille viheralueille –opas. Palkinnolla MARK ry haluaa nostaa esille Aino Karilaan esimerkillistä rohkeaa, iloista ja intohimoista otetta työskentelyyn, yhdistys kertoo tiedotteessaan.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.