Hirsiseinäinen ja pitkälti puurakenteinen Monio nousee Tuusulan Rykmentinpuistoon. (Kuvat: Timo Nurmi/Tuusulan kunta)

Rakennuslehti on palkinnut Tuusulan Monion eli lukion ja kulttuuritalon vuoden 2022 työmaana. Valinta julkistettiin Finnbuild-messuilla viime viikolla.

Tuusulan kunta ja sen tilapalvelut vastaa kokonaisurakkana toteutettavan Monion suunnittelusta. Rakennusyhtiö Lujatalolla on kokonaisvastuu urakasta.

– Olemme onnistuneet rakennushankkeen ja työmaan ammattitaitoisena ja johdonmukaisena tilaajana. Rakentamisen alkaessa Monio oli Tuusulan suurin investointi ja yksittäinen rakennuskohde, mutta kokoluokastaan huolimatta hanke on edennyt aikataulussaan, budjetissaan ja laadukkaasti, tilapalvelupäällikkö Mikko Simpanen kertoo Tuusulan kunnan tiedotteessa.

Viime vuonna palkinnon sai Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaali T2. Sitä ennen tunnustuksen ovat saaneet Helsingin yliopiston päärakennus, Kuopion Uusi Sydän-sairaala ja kauppakeskus Tripla Helsingissä.

– Ponnistelumme yhdessä urakoitsijan kanssa ovat nostaneet meidät kärkikaartiin parissa vuodessa, Tuusulan pormestari Kalle Ikkelä sanoo.

Hirsiseinäisen ja pitkälti puurakenteisen Monion harjannostajaisia vietettiin 26. syyskuuta, ja tilat valmistuvat syksyksi 2023. Saman katon alle muuttavat Tuusulan lukio, Tuusulan Opisto, Tuusulan kuvataidekoulu ja Keskisen Uudenmaan musiikkiopisto.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.