- Energiansäästötoimet koskevat tätä lämmityskautta ja ensi keväänä katsotaan tilannetta taas uudestaan, Äänekosken kaupungin energiainsinööri Juha Saari sanoo. (Kuva: Äänekosken kaupunki)

Äänekosken kaupunki aloittaa energiansäästötoimet alentamalla yhdellä asteella pääsääntöisesti kaikkien kiinteistöjen lämpötiloja. 

– Energiansäästö on nyt tärkeämpää kuin koskaan. Venäjän hyökkäyssodan johdosta sähkön hinta nousee reippaasti koko Euroopassa. Sähkön saatavuuden turvaamiseksi, sähköä pitää nyt meistä jokaisen mahdollisuuksien mukaan säästää, Äänekosken kaupunginjohtaja Matti Tuononen sanoo kaupungin tiedotteessa.

– Kotitaloudet ovat tässä kärsijöitä, mutta niin on kaupunkikin. Kaupungin osalta korotuksissa puhutaan miljoonaluokan kustannuksista, Tuononen toteaa.

Kaupungin johtoryhmän tekemä linjaus on vastaus Motivan aloittamaan Astetta alemmas -kampanjaan, jossa kannustetaan jokaista suomalaista tekemään nopeavaikutteisia ja konkreettisia energiansäästötoimia.

Äänekosken kaupunki käyttää kaukolämpöenergiaa noin 24 000 MWh, rakennusten sähköenergian kulutus on 11 500 MWh ja katuvalaistuksen sähköenergian kulutus 1 800 MWh.

– Pelkästään huonelämpötilaa yhdellä asteella alentamiselle saavutetaan jo viiden prosentin energiansäästö, joten myös kotitalouksien kannattaa tarttua haasteeseen, sanoo Äänekosken kaupungin energiainsinööri Juha Saari.

Äänekosken johtoryhmän linjauksen mukaan kaupungin kaikki toimialat on velvoitettu energiansäästöön. Muun muassa tekojään kauden kestoa tarkastellaan ja suunnitelmissa on alentaa hieman uimahallien vedenlämpötilaa ja saunojen lämpötilaa. Katu- ja ulkovalaistusten ajankohtia tarkastellaan kriittisesti.

– Nyt täytyy muistaa, että kaupungin energiansäästötoimet koskevat tätä lämmityskautta ja ensi keväänä katsotaan tilannetta taas uudestaan, Saari toteaa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.