Lempäälän Saikan messualueen pinta-ala on noin 12 hehtaaria. Alueelle rakennetaan asuntoja 350 asukkaalle. Omakotitontteja tulee tarjolle 22–24, rivi- ja paritalotontteja 3, kaupunkipientalotontteja 9 ja kerrostalotontteja 4. (Kuva: Auralux Oy)

Lempäälän Saikan alueella 2026 järjestettävillä asuntomessuilla on tarjolla sekoitus aktiivista asumista ja maaseudun rauhaa.

Asuntomessualue sijaitsee aivan kaupan palveluja ja vapaa-ajan aktiviteetteja tarjoavan Ideaparkin vieressä. Tänä syksynä alueelle tehdään asemakaavamuutoksia ja suunnitellaan infraa. Ensi vuonna käynnistyy tonttien kilpailuttaminen sekä rakentajien valinta ja infran rakentaminen.

Lempäälän messuhankkeessä nostetaan esiin muun muassa ilmastopositiivisuutta, yhteisöllisyyttä ja elämyksellisyyttä.

– Ilmastopositiivisuus näkyy alueella jo nyt asemakaavamääräyksissä, joissa ohjataan puurakentamiseen. Muut ilmastopositiiviset ratkaisut suunnitellaan messuhankkeen edetessä, kertoo Asuntomessut Lempäälässä -tapahtuman projektipäällikkö Pekka Seppänen Lempäälän kunnan ja Suomen Asuntomessujen tiedotteessa.

Messualueelle rakennettavasta alakoulusta toivotaan alueen yhteisöllistä keskipistettä. Koulun tiloja, kuten saleja ja luokkia, voidaan käyttää kouluajan ulkopuolella.

– Toivomme, että koulun tilat olisivat luonnollinen jatkumo omalle kodille ja ihmiset voivat kokoontua sinne viettämään aikaa yhdessä, Seppänen sanoo.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.