Kemin puutarhakisan voittaja julkistetaan 19. elokuuta Kemin elonkorjuumarkkinoiden yhteydessä.

Kemi innostaa kaupunkilaisiaan kaupunkiviljelyyn kilpailulla, jossa etsitään kaupungin hyödyllisintä kotipuutarhaa. Kisa jatkaa Kemin pihakilpailujen sarjaa, joissa on aiemmin haettu muun muassa Kemin kauneinta pihaa ja Kemin viihtyisintä pihaa.

Kilpailuun voivat osallistua kaikki Kemissä sijaitsevat kotipuutarhat, eli mukaan pääsevät myös taloyhtiöt, joiden kotipuutarhan hoitamisesta vastaavat asukkaat itse.

Puutarhakisa liittyy kesäkuussa päättyvään Ympärivuotinen kaupunkiviljely ja lähiruoan tuottaminen Kemissä -hankkeeseen. Hankkeessa on lisätty tietoisuutta kaupunkiviljelyn mahdollisuuksista ja innostettu kaupunkilaisia viljelemään ruokaa omiin tarpeisiin viljelylaatikoissa, kasvimaalla, palstaviljelyllä ja siirtolapuutarhassa.

Lisäksi hankkeessa on pohdittu hävikkiruoan paikallisen hyödyntämisen mallia yhdessä kaupan alan yksiköiden, ravintoloiden ja lähiruokatuottajien kanssa ja tutkittu teknisiä ratkaisuja, joita kaupunkiviljelyssä tarvitaan.

Puutarhakisan voittaja julkistetaan 19. elokuuta Kemin elonkorjuumarkkinoiden yhteydessä.

Ympärivuotinen kaupunkiviljely ja lähiruoan tuottaminen Kemissä -hanke

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *