Tampereen ylioppilastalo valmistui 1901 Pohjoismaiden Yhdyspankin pankkirakennukseksi. (Kuva: Tampereen kaupunki)

Tampereen kaupunki myy kaupungin keskustassa Kauppakatu 10:ssä sijaitsevan tontin ja sillä olevan Yo-talon piharakennuksineen Sasky-koulutuskuntayhtymälle.

Sasky toimii usean kunnan alueella Pirkanmaalla ja Satakunnassa. Saskyn ostotarjouksen ehtona oli, että kiinteistössä voidaan harjoittaa toisen asteen opetustoimintaa. 1,3 miljoonan euron kaupasta päätti Tampereen asunto- ja kiinteistölautakunta 20. huhtikuuta.

Rakennushistoriallisesti arvokas talo valmistui 1901 Pohjoismaiden Yhdyspankin pankkirakennukseksi. Tampereen kaupunki osti talon vuonna 1938, ja 1966 kaupunginvaltuusto luovutti kiinteistön tamperelaisten opiskelijajärjestöjen käyttöön.

Ylioppilastalo on tullut Tampereella opiskelleille tutuksi ennen kaikkea keikkapaikkana. Myös Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan toimisto sijaitsi rakennuksessa vuodesta 1967 aina vuoteen 2013 saakka.

Vuonna 2015 tehdyn kuntoarvion mukaan rakennuksen kunto on melko hyvä. Pääosa tiloista on nyt vuokrattu ravintolatoimintoihin. Aamulehden (17.3.) mukaan Saskyn tarkoituksena on, että vuokralla olevat yritykset jatkaisivat toimintaansa Yo-talolla kaupoista huolimatta.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *