Raitiovaunu Insinöörinkadulla Tampereen Hervannassa. (Kuva: Tampereen kaupunki/I DIS Design Oy)

Koronavirustilanteesta huolimatta Tampereen raitiotien rakentaminen on edennyt odotettua nopeammin. Raitiotien ensimmäisen osan rakennushankkeesta on valmiina 92 prosenttia, kun projektiaikaa on kulunut 79 prosenttia.

Ajan lisäksi myös rahaa on kulunut ennakoitua vähemmän. 

–  Kustannusennusteen mukaan tulemme alittamaan hankkeelle asetetun tavoitekustannuksen noin 30 miljoonalla eurolla, Raitiotieallianssin projektipäällikkö Sari Valjus toteaa tiedotteessa.

Raitiotien ensimmäinen osa valmistuu kesällä etuajassa. Raitiotien ensimmäinen osa kulkee väliä keskusta–Hervanta, Tays–Hatanpään valtatie.

Kesällä suoritetaan myös viimeiset koeajot Hatanpään valtatiellä. Alun perin raitiotien piti valmistua Hatanpään valtatien osuudella vasta tämän vuoden loppuun mennessä. Keskustan, Kalevan, Hervannan valtaväylän ja Hervannan raitiotietyöt ovat valmistuneet jo aiemmin. 

Varsinainen raitioliikenne Hatanpään valtatiellä alkaa 9. elokuuta. 

Ennen elokuussa alkavaa raitioliikennettä valmistuu myös koko Hämeenkatu. Raitiotieallianssi on raitiotien rakentamisen ohella uusinut kaikki Hämeenkadun rakenteet eli maanalaisen kunnallistekniikan sekä katutilan ja kiveykset katusuunnitelmien mukaisiksi. Keskustassa tehdään kevään aikana vielä kivetystöitä ja liikennevaloasennuksia. 

Hämeenkadun rakennustyöt ovat nekin edenneet etuajassa. Alun perin työt oli määrä saada loppuun vasta ensi vuoden puolella.

Tampereen raitiotietä rakennetaan nyt viidettä vuotta. Raitiotien toisen osan rakentaminen sujuu suunnitellusti. Projektiaikaa on kulunut 13 prosenttia ja valmiusaste on kymmenen prosenttia.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *