Tampere selvittää kyselyllä viheralueidensa käyttöä korona-aikana. (Kuva: Sonja Eloranta)

Viheralueiden käyttö on lisääntynyt korona-aikana. Nyt Tampereella selvitetään kyselyllä, kuinka kaupunkilaiset niitä käyttävät. Kysely on osa kansainvälistä Urban Nature Labs -hanketta.

Verkossa tehtävä kysely viheralueiden käytöstä on avoinna 31.1.2021 saakka.

Kyselyllä selvitetään, miten viheralueet auttavat asukkaita selviytymään pandemiassa ja millaisia muutoksia viheralueiden käytössä on tapahtunut pandemian aikana. Tuloksia hyödynnetään kaupunkisuunnittelussa sekä viheralueiden suunnittelussa.

Kyselyn järjestää EU-hanke Urban Nature Labs, jossa Tampere on mukana. Kyselyn kieleksi voi valita suomen. Kyselyyn voivat vastata kaikkia Urban Nature Labs -hankkeessa mukana olevien kaupunkien asukkaat – myös tamperelaiset.

Hankkeen pilottikaupunkeja ovat Tampere, Genova ja Eindhoven, mukana on yhteensä 28 projektikumppania.

Tampereella hankkeessa on kehitetty muun muassa Vuoreksen hulevesijärjestelmää. Myös Koukkujärven ympäri on toteutettu luontopolku, ja taloyhtiöt ovat voineet hakea innovaatioseteleitä pihojen kehittämiseen.

Kyselyyn pääsee täältä.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.