Hankkeen teema voi liittyä esimerkiksi liikenteen vähähiilisyyteen, rakennusten energiaratkaisujen edistämiseen, kunnan ilmastojohtamisen käytäntöihin tai yritysten ilmastotyön vauhdittamiseen. (Kuva: Seppo Haavisto)

Ympäristöministeriö avaa avustushaun hankkeille, joilla kunnat ja alueet voivat vähentää kasvihuonekaasujapäästöjään. Rahaa on jaossa nyt avatussa haussa kolme miljoonaa euroa.

Kunnat ja alueet voivat hakea avustusta hankkeisiin, jotka tähtäävät kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseen taakanjakosektorilla. Hankkeen teema voi liittyä esimerkiksi liikenteen vähähiilisyyteen, rakennusten energiaratkaisujen edistämiseen, kunnan ilmastojohtamisen käytäntöihin tai yritysten ilmastotyön vauhdittamiseen.

Avustuksia jaetaan tässä haussa kolme miljoonaa euroa sillä edellytyksellä, että eduskunta myöntää hallituksen talousarvioehdotukseen merkityn lisämäärärahan. Kukin avustettava hanke voi saada enintään 70 000 €, kuitenkin enintään 70 % hankkeen avustuskelpoisista kustannuksista.

Avustusta voi saada mm. palkka- ja suunnittelukustannuksiin, ei omaisuuden hankintoihin tai investointeihin.

-Tarvitsemme kaikki kunnat mukaan yhteisiin ilmastotalkoisiin! Jaettavan avustuksen summaa ja hankekohtaista osuutta on nostettu merkittävästi edellisiin hakukertoihin verrattuna, ja nyt on suurempi mahdollisuus saada avustus oman kunnan tai alueen hyvälle ilmastohankkeelle. Myös ilmastotyötään aloittelevien kuntien kannattaa siis tarttua rohkeasti tilaisuuteen, kannustaa erityisasiantuntija Miia Berger ympäristöministeriöstä.

Avustuksen hakijana voi olla kunta, kuntayhtymä, seutukunta tai maakunnan liitto, näiden täysin omistama yhtiö tai näistä muodostettu yhteenliittymä. Avustushaku on auki 1.12.2020–5.2.2021.

(Lähde: Ympäristöministeriö)

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *