Tampereen Ratikan pysäkkikatoksiin kaivataan sarjakuvia tai proosaa ja runoja. (Havainnekuva: JCDecaux Finland Oy / Idis Design Oy)

Tampereen Ratikan taiteen syksyn ensimmäiset taiteilijahaut ovat käynnistyneet. Hippoksen pysäkille etsitään sarjakuvataiteen ja Uintikeskuksen pysäkille sanataiteen osaajaa tai työryhmää. Sähkökaappien taiteilijahaku käynnistyy syyskuun loppuun mennessä.

Ratikan taide etsii jälleen uusia taiteilijoita luomaan laadukkaita taidekokonaisuuksia Tampereen raitiotiereitin varrelle. Kalevan kaupunginosassa sijaitsevien Hippoksen ja Uintikeskuksen pysäkkien hakuaika päättyy maanantaina 28.9.2020 klo 23.59. Päätökset taiteilijavalinnoista tekee raitiotien taiteen ohjausryhmä ja ohjausryhmän työvaliokunta.

Hippoksen avoimella portfoliohaulla etsitään taiteilijaa tai työryhmää, jolta tilataan sarjakuvakokonaisuus pysäkin roiskesuojiin. Toteutustapa voi olla joko puristelevyyn laminoitu painatus tai jyrsintä. Hippoksen pysäkki sijoittuu ympäristöön, jossa on oppilaitoksia ja tulevaisuudessa myös opiskelija-asumista.

Uintikeskuksen pysäkille haetaan avoimella portfoliohaulla sanataiteilijaa tai työryhmää. Teksti voi olla proosaa tai runomittaista. Valitulta sanataiteilijalta odotetaan erityisesti tekstin sisältöä, mutta työ voi sisältää myös toteutuksen visuaalisen suunnittelun taiteilijan näin halutessa.

Raitiotiehankkeen mukana Tampereen katukuvaan on pysäkkien ohella ilmestynyt myös suuri määrä sähkökaappeja, joista osa sijaitsee näkyvillä paikoilla. Ratikan taiteen taiteilijahaku sähkökaappien pintojen suunnitteluun käynnistyy myöhemmin syyskuussa, ja siitä tiedotetaan erikseen.

Edellä mainituissa hauissa ehdokkaiksi voivat ilmoittautua taiteen ammattilaiset, joiden pätevyyden osoituksena on vähintään työtehtävään soveltuva koulutus tai vaihtoehtoisesti monivuotinen, aktiivinen ja ammattimainen toiminta alalla.

(Lähde: Tampereen Raitiotie Oy)

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *