Länsimetron loppuosaa Matinkylästä eteenpäin rakennetaan parhaillaan. Kivenlahden louhintatöissä kiviä sinkoutui lähitalojen ikkunoihin. (Kuva: Timo Kuukkanen)

Länsimetron Kivenlahden aseman lähettyvillä tehtäviin rakennustöihin liittyvien kanaalilouhintojen yhteydessä sinkoutui eilen 29.7. aamulla kiviä lähikiinteistöihin. Kaikkiaan 13 ikkunaa rikkoutui.

Louhintatyömaan läheisessä asuinkerrostalossa, jonka etäisyys avolouhintakohteesta on kolme metriä, rikkoontui yhteensä viisi ikkuna- tai parvekelasia. Viereisessä osittain tyhjässä olevassa liikerakennuksessa rikkoontui kahdeksan ikkunaa. Liikerakennuksen etäisyys työmaasta on 25 metriä.

Kivenlahdentorin metrosisäänkäynnin läheisyydessä rakennetaan Espoon kaupungille palo- ja käyttövesiputkia sekä sade- ja jätevesiviemäriputkia kaivoineen. Lisäksi rakennetaan uutta kaukolämpöputkea.

Urakoitsija on käynyt asukkaiden luona ja sopinut korjaustoimenpiteistä. Liikerakennuksen lasien korjaamisesta sovitaan isännöitsijän kanssa.  Onnettomuus ei aiheuttanut henkilövahinkoja.

Ennen avolouhintaa kulku alueelle oli estetty. Vartiomies ei päästä räjäytyksen aikana ulkopuolisia alueelle. Avolouhinnassa räjäytettävä alue peitetään suojamatoilla huolellisesti. Myös tässä louhinnassa matot olivat paikoillaan. Varotoimista huolimatta kiviä sinkoutui mattojen alta.

Heti vahingon tapahduttua urakoitsija eristi alueen, varmisti ettei henkilövahinkoja ole tapahtunut ja oli yhteydessä asukkaisiin. Tutkinta onnettomuuden syistä on parhaillaan meneillään.

Kivenlahden metroasemalla on käynnissä betoni- ja raudoitustyöt ja myös talotekniset työt ovat alkaneet. Onnettomuudella ei ole vaikutusta rakennustöihin. Myös kanaalilouhintatyöt jatkuvat alkuperäisen suunnitelman mukaisesti.

 

(Lähde: Länsimetro)

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *