Turun satamasta keskustan kautta lentoasemalle vievän reitin liikennöinti hoidetaan nykyään kokonaan sähköbusseilla.

Turun seudun joukkoliikenne Fölin täyssähköbussit ovat kurranneet pitkin kaupungin katuja jo miljoonan kilometrin verran. Ensimmäinen täyssähköbussi tuli Fölin liikenteeseen lokakuussa 2016. Päivässä sähköbusseilla ajetaan noin 1300 kilometriä.

Reitillä Turun satama – keskusta – lentoasema liikennöivän linjan 1 perusliikennöinti hoidetaan sähköbusseilla. Liikenteessä on kuusi kokonaan sähköllä kulkevaa bussia. Vain sataman ruuhka-aikoina ajetaan täydentäviä vuoroja sataman ja keskustan välillä kahdella vähäpäästöisellä dieselautolla.

Turun seudun joukkoliikenne Föli ja Turun kaupunki panostavat monimuotoiseen ja ympäristöystävälliseen liikkumiseen. Kuuden kunnan alueella liikennöivien bussien lisäksi Fölin liikenteeseen kuuluvat kaupunkipyörät ja vesibussit.

– Miljoona kilometriä vaatisi dieselbusseilta kaupunkiolosuhteissa yli 400 000 litraa dieselöljyä, jonka kuljettamiseksi tarvittaisiin lähes 10 säiliöautoyhdistelmää. Dieselöljystä olisi syntynyt noin 1000 tonnia hiilidioksidia, joka vastaa painoltaan yli neljää Vapaudenpatsasta. Sähköbussit ovat siis vähentäneet liikenteen lähipäästöjä melkoisesti, iloitsee Turun Kaupunkiliikenne Oy:n toimitusjohtaja Juha Parkkonen.

Turku on ensimmäinen suomalainen kaupunki, jossa on sähköistetty kokonaisen linjan liikennöinti. Sähköbussien avulla liikenteen päästöt, melu ja käyttökustannukset vähenevät. Sähköbussit ladataan joko Turun sataman tai lentokentän latauspisteillä autojen ollessa reittiajossa.

Sähköbussit ovat suomalaisen Linkker Oy:n valmistamia.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *