Tampereen ratikan liikennöitsijakilpailutus etenee. Nyt kilpailutuksesta karsittiin legendaarinen tamperelainen linja-autoyhtiö Väinö Paunu Oy ja ruotsalainen operoija. (Havainnekuva: Raitiotieallianssi)

Tampereen raitiotien liikennöitsijä kilpailutetaan neuvottelumenettelyllä palveluhankintana. Neuvottelumenettelyssä ovat olleet mukana AB Stockholms Spårvägar, Länsilinjat Oy, ryhmittymä Transtech Oy ja Keolis Conseil et Projet SARL , VR-Yhtymä Oy ja Väinö Paunu Oy.

Valituille ehdokkaille toimitettiin 21.1.2019 neuvottelukutsu ja alustava tarjouspyyntökokonaisuus, jonka perusteella ehdokkaita pyydettiin jättämään alustavat tarjoukset.

Hankintaa koskeviin neuvotteluihin jatkavat tarjoajista Länsilinjat Oy, ryhmittymä Transtech Oy ja Keolis Conseil et Projet SARL sekä VR-Yhtymä Oy. Tarjouskilpailusta karsitaan menettelyn tässä vaiheessa AB Stockholms Spårvägar ja Väinö Paunu Oy.

Liikennöitsijä on tarkoitus valita huhtikuussa 2019. Raitiotien liikennöinti aloitetaan teknisellä koeliikenteellä aikavälillä 4/2020 – 3/2021 ja kaupallisella koeliikenteellä 4/2021 – 8/2021. Kaupallinen liikenne aloitetaan suunnitelmien mukaan 8/2021.

Tampereen raitiotien liikennöitsijän tehtävät toteutetaan palveluallianssina. Palvelun tilaajana on Tampereen kaupunki ja Tampereen Raitiotie Oy toimii palveluintegraattorina ja tilaajan edustajana sopimusosapuoleksi kilpailutettavan palveluntuottajan suuntaan.

(Lähde: Tampereen kaupunki)

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *