Tampereen kaupungin sähköautojen lataaminen muuttuu maksulliseksi - pysäköinti latauksen aikana on maksutonta.

Tampereen kaupungin sähköautojen latauspisteet muuttuvat maksulliseksi maaliskuun alusta alkaen. Kaupunki ottaa maksut käyttöön toimiakseen latausmarkkinoilla samoilla periaatteilla yksityisten latausoperaattoreiden kanssa. Sähköautoilijoita myös ohjataan käyttämään latauspisteitä aidosti lataustarpeisiin, jotta niitä ei käytettäisi pelkästään pysäköintipaikkoina.

Kaupungin sähköautojen latauspisteitä on Rongankadulla, Laukontorilla, Tampere-talolla, Pyynikin uimahallilla, Messu- ja urheilukeskuksessa, Hakametsän jäähallilla ja Hiedanrannan kartanolla.

Rongankatu ja Laukontori ovat pikalatauspisteitä, joissa akun saa täyteen nopeammin kuin muilla asiointilatauspisteillä.

Latauspisteiden hinta perustuu ladatun energian määrään. Pikalatauksen hinta Rongankadun ja Laukontorin latauspisteillä on maaliskuun alusta alkaen 0,20 €/kWh. Muilla kaupungin omistamilla asiointilatauspisteillä sekä pikalatureiden AC-puolella lataaminen maksaa 0,15 €/kWh.

Lataus maksetaan Tampereen kaupungin sopimusoperaattori Liikennevirta Oy:n tarjoamilla maksutavoilla. Kaupungin latauspisteen käyttäjän tulee olla rekisteröitynyt operaattorin asiakkaaksi.

Sähköautojen lataaminen Tampereen kaupungin latauspisteillä on ollut maksutonta syksystä 2016 alkaen, jolloin ensimmäiset kaupungin toteuttamat latauspisteet otettiin käyttöön.

Maksuttoman jakson aikana on varmistuttu latauslaitteiden toimivuudesta, ja käyttökokemukset kaupungin latauspisteiltä ovatkin olleet hyviä. Maksuttomuus on myös ollut määräaikainen kannustin sähköisen liikenteen edistämiseksi.

Pysäköinti sähköautojen latauspaikoilla on jatkossakin maksutonta lataamisen yhteydessä.

Markku Vento
markku.vento@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*