Työmaafillaristi parantaa liikennejärjestelyjä paikan päällä ja tarpeen vaatiessa ohjaa kävelyä ja pyöräilyä. Pyöräilijän havaintoja käytetään työmaiden suunnitteluprosessin kehittämisessä. (Kuva: Heli Sorjonen)

Helsingin kaupungin energiayhtiö Helen palkkaa työmaapyöräilijän parantamaan työmaiden liikennejärjestelyjä. Kesäksi palkattavan työmaapyöräilijän tehtäviin kuuluu työmaiden liikennejärjestelyjen testaus pyöräillen ja kävellen, sujuvuuden parantaminen ja työmaista viestiminen.

Uuden tehtävän myötä Helen panostaa työmaiden liikennejärjestelyiden kehittämiseen. Työmaapyöräilijä parantaa liikennejärjestelyjä paikan päällä ja tarpeen vaatiessa ohjaa kävelyä ja pyöräilyä. Pyöräilijän havaintoja käytetään työmaiden suunnitteluprosessin kehittämisessä.

– Kehitämme jatkuvasti työmaajärjestelyjä. Työmaapyöräilijän avulla saamme paremman kuvan työmaiden liikennejärjestelyistä kaupungilla liikkuvien pyöräilijöiden ja kävelijöiden näkökulmasta, sanoo rakennuttamispäällikkö Lauri Utriainen Helenistä.

Helen haluaa kehittää myös työmaista viestimistä entistä proaktiivisemmaksi. Työmaapyöräilijän tehtäviin kuuluu työmaista viestiminen sosiaalisessa mediassa.

– Työmaapyöräilijän toimenkuvaan kuuluu työmaiden liikennejärjestelyistä keskusteleminen kaupunkilaisten kanssa niin kaupungilla kuin Twitterinkin välityksellä. Työmaapyöräilijän saaman palautteen avulla pystymme kehittämään liikennejärjestelyjä sujuvammiksi, Utriainen jatkaa.

Talvella ja keväällä Helsingissä tehdään tavallista enemmän sähköverkon ja kaukolämpöverkon perusparannus-, uusimis- ja rakentamistöitä. Tällä ennakoidaan heinäkuussa alkavaa Suomen EU-puheenjohtajakautta. Työt ovat osa verkon normaalia huoltamista ja niillä varmistetaan se, että kodit pysyvät lämpiminä ja valot päällä.

Kesätyöhaku on käynnissä 24.2. asti osoitteessa helen.fi/rekry.

(Lähde: Helen Oy)

Markku Vento
markku.vento@kuntatekniikka.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*