Helsingin tukiasemien muotoilukisan kolmen kärki: Stadika, Reflect ja Kehikot. (Kuva: Helsinki 5G Base Station Challenge)

Keny Muesan, Pekka Selosen ja Aaro Sariolan Stadika-niminen ehdotus on voittanut Helsinki 5G -tukiasemien muotoilukilpailun.

Helsingin kaupunki, Elisa ja Nokia etsivät yhteistyössä muotoilualan asiantuntijajärjestö Ornamon kanssa tyylikästä mallia Helsinki 5G -tukiasemille ja -verkkoympäristölle. Syyskuussa julkistetussa kilpailussa haettiin uniikkia ja helposti monistettavaa ulkoasuratkaisua, jota voitaisiin soveltaa Helsingin katukuvassa.

Kilpailuun saatiin 32 ehdotusta, joista arvosteluraati valitsi viisi parasta julkiseen äänestykseen. Äänestyksessä valikoitui kolme parasta, Stadika, Kehikot ja Reflect, jotka raati asetti lopulliseen paremmuusjärjestykseen.

Kilpailun tavoitteisiin kuului digitaalisen kaupungin rakentaminen avoimessa yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Ratkaisua etsittiin olemassa olevaan infrastruktuuriin kiinnittyvälle mallille sekä erilliselle itsestään seisovalle tukiasemalle. Kriteereinä oli muun muassa, että tukiasema kytkeytyisi ulkoasultaan luontevaksi osaksi kaupunkiympäristöä ja olisi muokattavissa tilanteen vaatiessa.

– Stadika on yksinkertainen, mutta kuitenkin mielenkiintoinen tukiasemamalli. Sen puhtaat muodot yhdistävät erinomaisella tavalla teknologiaa ja designia. Ulkoasu on helposti brändättävissä ilman, että se menettää tunnistettavuuttaan ja se voidaan nähdä toiminnallisena osana kaupunkiympäristöä, arvosteluraati kuvaili voittajaehdotusta.

Voittajajoukkue sai ehdotuksestaan 20 000 euron palkinnon. Kilpailun toinen palkintosija ja 10 000 euron palkinto meni Arni Aromaan, Jari-Petri Voutilaisen ja Simon Örnbergin ehdotuksella Reflect ja kolmas sija ja 5 000 euron palkinto Jukka Jokisen ja Heikki Konun Kehikot-ehdotukselle.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *