Soinin kunnassa muovia kierrätetään MuoviSammossa. Panttitarroilla koristellut jugurttipurkit tuovat kierrättäjille plastic coin -muovirahaa, joka on käypää valuuttaa paikallisessa kaupassa. (Kuva: Soinin kunta)

Soinissa polkaistiin alkusyksystä pystyyn kierrätysohjelma MuoviSampo, jossa kuntalaisilta kerättiin niin panttilapuilla tarroitettuja jugurttipurkkeja kuin myös muita muovipakkauksia.

Panttitarroitetuista muovipakkauksista sai 5 sentistä 20 senttiin soinilaista paikallisvaluuttaa plastic coinia. Lisäksi muovirahaa sai kiloittain tuoduista muovipakkauksista euron kilolta. Plastic coin -muoviraha käy maksuvälineenä keräyksessä yhteistyökumppaneina olevissa paikallisissa elintarvikeliikkeissä.

Ensimmäinen keräyssessio järjestettiin viime viikolla 3.-4.10. Noin 60 henkilöä toi muovinsa keräykseen kahden päivän aikana. He palauttivat kaikkiaan 89 kiloa muovia, sekä panttipaketeista 34 jugurttipurkkia ja kolme jauhelihapakettia. Kaikkiaan jaettiin 91,1 euron edestä plastic coineja.

MuoviSampo toteutettiin Soinissa paikallisena pilottina 4H:n, nuorten ja kunnan yhteisponnistuksena yhteistyöllä paikallisten yritysten kanssa. Seuraavat keräyspäivät ovat lokakuun viimeisellä viikolla.

Soinin 4H:n joukkue on mukana Sitran Maapalloliigan finaalissa kokeilullaan kannustaa pakkausmuovin kierrätykseen pullopanttijärjestelmästä muokatuilla MuoviSammolla. Kampanja jatkuu tammikuuhun saakka.

 

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.