Valon kaupungin ranskalaisen taiteilijan BIBIn Eléphant Rouge on muotoiltu elefantin muotoon 800:sta kierrätetystä vesikanisterista. (Kuva: Jyväskylän kaupunki)

Kolmastoista Valon kaupunki -tapahtuma järjestetään Jyväskylässä torstaista lauantaihin 27.–29.9.

Keskustan Kauppakatu muuttuu Kirkkopuiston ja Arenaukion välisellä alueella teemalliseksi Valokaduksi. Kadulle asennetaan LED-valopuita, ja Kompassin ylle ripustetaan LED-valosateenvarjoja.

Kompassille tulee myös ranskalaisen BIBIn Red Elephant -teos. Teos ottaa kantaa muovin määrään maailmassa ja ihmisten kyvystä ”tuottaa tuhoa ja luoda turhaa roskaa”. Teos on muotoiltu elefantin muotoon 800:sta kierrätetystä vesikanisterista. Teoksen tarjoavat Keskimaa ja Jyväskylä kaupunki.

Hollantilaisen Jonas Vorwerkin Pixels-teos osallistaa leikkimään Arenaukiolla. Jonaksen lähes 50 isoa valonoppaa ovat tapahtumakävijöiden leikitettävissä.

Valokadulla voi kierrellä ostoksilla ja nauttia katuruoasta sekä kadun uudesta ja upeasta tapahtuma-aikaisesta teemavalaistuksesta.

Valaistunut Lamppukirppis Pop-up avasi ovensa jo maanantaina. Lamppukirppiksessä voi myydä, ostaa ja ihastella käytettyjä valaisimia. Sinne voi tuoda ylimääräiseksi jääneet valaisimet myyntiin sekä osaksi valoinstallaatiota. Tiloissa toimii myös Valon kaupunki -tapahtuman infopiste, josta voi myös ostaa valotuotteita, kuten iloa pimeyteen tuovat valokorvat.

Samassa paikassa ja samaan aikaan avautuu myös Auroras Florealis -valotaidenäyttely. Näyttelytilassa yleisö pääsee sukeltamaan sisään intergalaktiseen värimaailmaan suoraan Kauppakadulta. Revontuliaiheet loimuavat seinillä ja johdattavat myös toisenlaisiin todellisuuksiin.

Valon Kaupungin avajaispäivänä torstaina 27.9. kello 19.00 voi lähteä kiehtovalle Kehä Vihreän elämyskävelylle. Kävelyreitti kulkee Moirislammelta Musiikkikampuksen takaa osoitteesta Pitkäkatu 18 uuteen Mataraisenpuistoon, jossa juhlistetaan uuden ”Pallopeli”-taidepenkin avajaisia.

Elämyskävelyn aikana on mahdollista nauttia valotaiteesta, kuoromusiikista sekä tanssista ja kuulla Kehä Vihreän sekä sen kehitystyön kuulumisia. Kävely on ilmainen, eikä sille tarvitse ilmoittautua etukäteen. Kävelyreitti ei ole kaikilta osin esteetön.

Valon kaupunki -tapahtumassa esitellään yli 50 valoteosta tai oheistapahtumaa, joissa voi kokea valon ainutlaatuisen vaikutuksen. Keskeisiä tapahtumapaikkoja ovat Kirkkopuisto, kävelykeskusta, Tourujokilaakso, Kangas sekä Mattilanniemi ja Ylistönrinne.

Valon kaupungin ohjelma.

(Lähde: Jyväskylän kaupunki)

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *