Helsingin Jätkäsaarta rakennetaan edelleen kiivaasti. Ensi syksynä alueella järjestetään Asuntomessujen kaupunkitapahtuma. (Kuva: Seppo Haavisto)

Suomen Asuntomessut järjestää yhdessä Helsingin kaupungin kanssa uuden kaupunkiasumista esittelevän tapahtuman Helsingin Jätkäsaaressa syksyllä 2018. Edellisen kerran Asuntomessut pidettiin Helsingissä vuonna 1981, kun messut järjestettiin Puu-Vallilassa ja Torpparinmäellä.

Syyskuussa 2018 järjestettävä Elämisen polut -niminen tapahtuma nostaa yhdeksän päivän ajan esille kaupunkiasumisen uusia ratkaisuja ja palveluita.

– Yleishyödyllisenä asumisen toimijana haluamme nostaa esille tätä suomalaisen rakentamisen korkeaa laatua ja elinympäristöjen viihtyisyyttä sekä muutoinkin edistää asukkaiden kannalta parasta mahdollista asumista. Kaupunkitapahtuma, joka yhdistää erilaisia toimijoita, synnyttää keskustelua ja saa ihmiset tutustumaan uuteen asuinalueeseen on meille luontainen tapa toimia, Osuuskunta Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Harri Tuomaala kertoo.

– Suomalaiset ja tanskalaiset ovat asumiseensa tyytyväisimmät kaksi kansakuntaa Euroopassa, muualta rinnalle yltää Japani. Ero esimerkiksi Ruotsiin ja Saksaan on huomattava. Suomessa on laajemmassa vertailussa erittäin vähän huonoina pidettyjä asuinalueita ja ahtaasti asuvia kotitalouksia.

Elämisen polut on Suomen Asuntomessujen uusi, hyvää kaupunkiasumista monipuolisesti esittelevä tapahtuma, jossa on mukana niin paikalliset asukkaat, yritykset kuin yhteisöt sekä kumppanit. Se on uudenlainen asumisen tapahtuma perinteisten kesällä järjestettyjen Asuntomessujen rinnalle.

Tapahtumakonsepti voidaan toteuttaa kaikenlaisissa kehittyvissä kaupunkiympäristöissä Suomessa ja kansainvälisesti. Helsingin kaupunki on mukana tapahtumassa Jätkäsaaressa järjestettävässä Elämisen polut – tapahtumassa yhteistyökumppanina.

– On hienoa, että uusi kaupunkiasumisen tapahtuma järjestetään nimenomaan Helsingissä ja Jätkäsaaressa. Tapahtuma on viesti siitä, että Jätkäsaari koetaan mielenkiintoisena kaupunkiasumisen alueena, Länsisataman aluerakentamisprojektin projektinjohtaja Outi Säntti toteaa.

Elämisen polut -tapahtuma on osallistujille maksuton tapahtuma ja keskittyy Hyväntoivonpuiston alueelle toteutettavalle tapahtumatorille sekä Jätkäsaaren alueelle erikseen suunniteltaville tapahtumapoluille. Tapahtuman ajankohta on 1.9. – 9.9.2018.

(Lähde: Suomen Asuntomessut)

Markku Vento
markku.vento@kuntatekniikka.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*