Lahden seutu panostaa ympäristötekoihin. Kaurialassa asfalttirouhe kiertyy päällysteeksi. (Kuva: Markku Vento)

Seudulliselle Ympäristöviikolle etsitään jälleen julistetta perinteisellä kilpailulla, johon kutsutaan Asikkalan, Hartolan, Heinolan, Hollolan, Lahden ja Sysmän ala- ja yläkoulut sekä lukiot.

Lahti on profiloitunut vahvasti kierrätys- ja ympäristöystävälliseksi seutukunnaksi. Vuosi sitten kaupunki ylsi Euroopan Vihreä Pääkaupunki-kisan finaaliin. Lisäksi kaupungilla on ollut pitkäaikaista yhteistyö Etelä-Afrikan Rustenburgin ja Ghanan Hon kanssa sanitaatioon, kiertotalouteen ja kestävään kaupunkikehitykseen keskittyvien projektien kautta.

Lahden seudun Ympäristöviikon ja julistekilpailun teemana on tänä vuonna Kestävä liikkuminen – Muuta maailmaa liikkumalla.

Kilpailuaikaa on 7.5.2018 asti. Ohjeet osallistumiseen löytyvät ymparistoviikko.fi –sivuilta.

Asiantuntijaraati valitsee julisteeksi painettavan voittajatyön. Kisan voittaja sekä ikäryhmien parhaat palkitaan kunniakirjoin ja palkinnoin oman koulun kevätjuhlassa. Kaikista kilpailuun osallistuneista töistä kootaan näyttely ymparistoviikko.fi -sivuille sekä syksyllä Ympäristöviikkoa viettävien kuntien kirjastoihin tai vastaaviin julkisiin paikkoihin.

Seudulliseen Ympäristöviikkoon voivat osallistua kaikki. Ympäristöviikolla voi järjestää oman tapahtuman tai teemapäivän, tai osallistua muiden järjestämiin tapahtumiin. Lahden seudun 22. Ympäristöviikkoa vietetään 17.–23.9.2018.

 

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.