Joensuu pimenee tunnin ajaksi lauantaina. (Kuva: Joensuun kaupunki)

Joensuun kaupunki sammutti katuvalot tunnin ajaksi lauantai-iltana 24.3. klo 20.30-21.30. Valomerkki oli osa WWF:n eli Maailman luonnonsäätiön maailmanlaajuista Earth Hour -ilmastokampanjaa. Kaupunki osallistuu vuosittaiseen kampanjaan nyt yhdeksännen kerran.

Joensuussa sammutettiin kaupungin hallinnoimien liikenneväylien, puistojen ja niiden lähialueiden valaistus kantakaupungin alueelta. Lisäksi valaistus sammutettiin Hammaslahden taajamasta. Ruutukaava-alueelta ydinkeskustan ja siltojen valaistus pidettiin kuitenkin päällä. Myös liikennevalot toimivat normaalisti.

Valot sammutettiin lauantaina kello 20.30 ja ne laitettiin takaisin päälle kello 21.30. Kaupunkilaisia kehotettiin noudattamaan pimennyksen aikana liikenteessä erityistä varovaisuutta.

Joensuun kaupunki halusi esimerkillään kannustaa myös kaupunkilaisia osallistumaan itse kampanjaan. Jokainen voi vaikuttaa sammuttamalla valaistuksen omasta kodistaan lauantaina 24.3. kello 20.30-21.30.

Muun muassa Turku järjesti myös Hearth Hour -tapahtuman.

Earth Hour on WWF:n maailmanlaajuinen ilmastokampanja, jossa ihmiset ympäri maapalloa sammuttavat valonsa tunniksi samana päivänä. Kampanja haluaa innostaa ihmisiä toimimaan itse maailman tulevaisuuden puolesta ja ilmastokriisin torjumiseksi.

(Lähde: Joensuun kaupunki)

 

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *