Finnpulp suunnittelee Kuopioon sellutehdasta, jonka tuotantokapasiteetti on 1,2 miljoonaa tonnia vuodessa. (Havainnekuva: Finnpulp Oy)

Korkein hallinto-oikeus on hylännyt  vuosikirjapäätöksellään Kuopioon suunnittelun Finnpulpin biotuotetehtaan perustamiseen liittyvistä asemakaavamuutoksista tehdyt valitukset.

Kuopion kaupunginvaltuusto hyväksyi syyskuussa 2016 tekemällään päätöksellä Sorsasalon itäosan asemakaavan ja asemakaavan muutoksen. Muutoksella suunnitellulle tehtaalle raivattiin sopiva tontti alle kymmenen kilometrin päähän Kuopion keskustasta keskelle savolaista järvimaisemaa.

Kaavapäätöksestä valittaneiden yksityisten ja Ranta-Toivala-Uuhimäki kyläyhdistys ry:n mielestä asemakaavaa laadittaessa tehdyt selvitykset eivät olisi olleet riittävän yksityiskohtaisia ja kattavia. Lisäksi niin yksityiset ihmiset, kuin kyläyhdistys kantoi huolta siitä, aiheutetaanko asemakaavalla elinympäristön laadun merkityksellistä heikentymistä.

KHO toteaa kuitenkin päätöksessään, että tehdyt selvitykset olivat riittäviä ja näin ollen kaupunginvaltuuston päätös laillinen. Samaan tulokseen oli tullut jo aiemmin Itä-Suomen hallinto-oikeus.

Yhtiön keväällä 2017 saamasta ympäristöluvasta on niin ikään valitettu. Tämä prosessi on vielä kesken.

KHO päätös kokonaisuudessaan

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.