Markku Jalonen odottaa kunta-alan neuvottelujen jatkuvan takarajaan eli tammikuun loppuun saakka. (Kuva: Sonja Eloranta)

Kunta-alan neuvottelut uusista työ- ja virkaehtosopimuksista alkoivat viime viikolla Kuntatalolla KT Kuntatyönantajien sekä palkansaajajärjestöjen pääneuvotteluryhmän kokoontumisella.

Tapaamisessa sovittiin neuvotteluaikatauluista tammikuun loppuun saakka ja asetettavista työryhmistä ja keskusteltiin alustavasti sopimusraamista sekä neuvottelutavoitteista.

KT Kuntatyönantajien työmarkkinajohtaja Markku Jalonen odottaa neuvotteluista poikkeuksellisen haasteellisia.

Haastetta tulee muun muassa kilpailukykysopimuksen lomarahaleikkauksista, joita palkansaajaosapuoli vaatii kokonaan kompensoitavaksi.

– Varmaan ihan takarajaan tammikuun loppuun asti neuvotellaan, Jalonen kuvaa neuvottelujen odotettua kiperyyttä.

Nykyiset kunta-alan työ- ja virkaehtosopimukset ovat voimassa tammikuun loppuun 2018 asti. Sopimusten piirissä on 421 000 kuntien ja kuntayhtymien työntekijää ja viranhaltijaa. Kunta-alan palkkasumma henkilösivukuluineen on noin 20,3 miljardia euroa.

Neuvotteluissa KT edustaa kuntatyönantajia eli Manner-Suomen kuntia ja kuntayhtymiä. Henkilöstöä edustaa kolme kunta-alan pääsopijajärjestöä, Julkisen alan unioni (JAU), Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö (JUKO) sekä Kunta-alan koulutettu hoitohenkilöstö (KoHo).

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *