Länsimetron työmaat ovat jo väistyneet Espoon maisemasta. (Kuva: Ville Miettinen)

Länsimetrolla on ajettu kolmas onnistunut koeajo. Nyt on saavutettu molemmat HKL:n asettaman kriteerit matkustajaliikenteen aloittamiselle. Onnistuneen koeajon lisäksi se toinen kriteeri on asema- ja teknisten järjestelmien häiriöttömän käytön jakso. Länsimetron jäljellä olevien töiden uskotaan valmistuvan tämän viikon aikana.

Päätöstä liikenteen aloittamisesta ei kuitenkaan ole vielä tehty.

– HSL:n arvio on, että päätös metron matkustajaliikenteen aloittamisesta voidaan tehdä pian, muotoilee HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi.

– Alkuun bussilinjasto säilyy nykyisellään. Etelä-Espoon ja Lauttasaaren bussilinjat muuttuvat heti alkuvuodesta. Tavoitteena on, että länsimetron liityntäbussiliikenne alkaa 3.1.2017, Rihtniemi kertoo.

HSL:n on muuttanut suunniteltuja aikatauluja. Uudet aikataulut sallivat väljemmät kääntöajat parantavat liikenteen luotettavuutta aiemmin suunniteltuihin verrattuna.

Onnistuneeksi koeajo lasketaan, kun 90 prosenttia junista lähtee pääteasemalta ajoissa tai enintään minuutin myöhässä ja yli kahden minuutin myöhästymisiä aikatauluun nähden ei tule.

– Uudet aikataulut tuntuvat nyt toimivan, mistä osoituksena oli heti kolmas, onnistunut koeajopäivä, sano HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski.

– Aikataulut sallivat lisää pelivaraa metron pieniin häiriötilanteisiin niin, että häiriöt eivät näy merkittävästi matkustajaliikenteessä ja niistä palaudutaan nopeasti.

Alun perin länsimetro piti ottaa käyttöön 2016 elokuussa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *