Tampere hakee profiilia innovaatiokaupunkina.

Tampere kilpailee Euroopan innovaatiopääkaupungin tittelistä kymmenen finalistin joukossa. Euroopan innovaatiopääkaupunki -kilpailussa haetaan kaupunkia, jossa innovaatiotoiminta perustuu julkisen sektorin, yritysten, yhteisöjen, korkeakoulujen ja kaupunkilaisten väliseen vuorovaikutukseen ja kehittämiseen.

Muut Euroopan komission järjestämän kisan finalistit ovat Århus, Berliini, Kööpenhamina, Helsinki, Nizza, Pariisi, Tel Aviv ja Toulouse. Kilpailuun tuli yhteensä 32 hakemusta.

Tampere osallistui kilpailuun Grow.Smart.Together ‑ehdotuksella. Siinä esiteltiin innovaatioalusta‑ajattelua ja toimintaa Hiedanrannan alueen kehittämisen ja esimerkkien kautta. Kaupunkilaiset, yritykset, yliopistot, yhteisöt ja kaupungin hallinto kehittävät kaupunkia yhdessä.

– Korostamme hakemuksessa erityisesti Hiedanrantaa täysin uudenlaisena, älykkäänä ja ihmisläheisenä kaupunkikehityksen ja palveluiden kehitysympäristönä. Kuvaamme nimenomaan Hiedanrannassa syntynyttä uutta tekemisen mallia: miten kaupunkilaiset ja yhteisöt itse luovat uutta toimintaa ja sitä kautta uusia palveluja ja työpaikkoja, kertovat Tampereen hakemuksen laatimisesta vastanneet Tampereen EU-yhteysjohtaja Hannele Räikkönen ja Suomen Itämeri-instituutin johtaja Esa Kokkonen.

Seuraavaksi kymmenen finalistikaupunkia haastatellaan Brysselissä syyskuun lopulla. Kolmatta kertaa valittava Euroopan innovaatiopääkaupunki -kisan tulos julkisettaan Lissabonissa marraskuun alkupuolella. Pääpalkinto on miljoona euroa.

EERO KARISTO

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.