Roihuvuoren japanilaistyylinen puutarha Helsingissä oli yksi 100 Puistoa -kampanjan menestyjistä. (Kuva: Satu Karjalainen)

100 Puistoa -kampanjan tavoitteena oli löytää erilaisia puistoja eri puolilta Suomea: pieniä, suuria, tunnettuja, vähemmän tunnettuja, luonnonmukaisia ja rakennettuja. Kriteerinä oli, että puiston tai viheralueen täytyy olla julkinen ja kaikkien saavutettavissa.

Ehdotuksia saatiin kesäkuun loppuun mennessä 670 eri puolilta Suomea. Eniten mainintoja keräsivät Kotkan (172), Porin (119) ja Oulun (61) puistot. Porin Kirjurinluoto, Kotkan Sapokka ja Katariinan Meripuisto sekä Oulun Ainolan puisto / Hupisaaret olivat ehdottajien suosikkeja.

Helsingistä taas ehdotettiin eniten eri puistoja. Vastaajien perusteluissa korostuivat erityisesti puistojen moninaiskäyttö, toiminnallisuus, tunnelma, muistot ja kokemukset sekä puistojen saavutettavuus.

Sadan valitun puiston lisäksi palkittiin kolme puistoa. Asiantuntijaraatiin kuuluvat Kaupunginpuutarhurien Seuran puheenjohtaja Timo Koski, ympäristöneuvos Jukka-Pekka Flander ja ympäristötaiteilija Kaisa Berry.

Palkitut olivat Peikkopuro Lapualta, Roihuvuoren japanilaistyylinen puutarha Helsingistä ja  Katariinan meripuisto Kotkasta. 

100 puistoa -kampanjan puistot ja tulokset löytyvät täältä. Kilpailun järjesti Viherympäristöliitto.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.