Halutaanko Tampereella Helsingin mallinen ratikka vai esimerkiksi kuvan Reimsissä kulkevan näköinen kulkuneuvo. Ideakilpailu on nyt avoinna.

Tampereen raitiovaunuiksi hankitaan 37 metriä pitkiä Tampereelle suunniteltuja raitiovaunuja. Vaunujen yksityiskohtainen suunnittelu käynnistyy ensi syksynä. Suunnittelu sisältää myös raitiovaunun muotoilun, eli sen, miltä tamperelainen raitiovaunu näyttää.

Tamperelaiset voivat osallistua itse oman raitiovaununsa suunnitteluun. Muiden raitiovaunukaupunkien tapaan Tampere haluaa persoonallisia omaan kaupunkiimme sopivia raitiovaunuja. Vaunun muotoilun pohjaksi keräämme kaupunkilaisten ideoita ja toiveita vaunun ulkonäöstä kaupungin verkkosivuilla olevalla lomakkeella.

Sivuilla on myös muutamia esimerkkejä vaunumuotoilusta maailmalla. Erityisesti vaunun etuosan muotoilulla voidaan saada yksilöllinen ilme raitiovaunuun.

Onko mielessäsi kenties jokin sellainen tamperelainen ominaispiirre tai asia, jonka tulisi näkyä muotoilussa? Ideoi vapaasti ja kirjoita ajatuksesi kaupungin verkkosivuilla olevalle kyselylomakkeelle. Voit lähettää myös kuvan, esimerkiksi piirroksen tai valokuvan.

Ideoita ja ehdotuksia Tampereen ratikan ulkoasusta otetaan vastaan 30.9.2017 asti. Ideoiden tuella raitiovaunun muotoilutyön tekevät teolliset muotoilijat suunnittelevat valmistettavissa olevat luonnokset. Tampereen tulevan raitiovaunun ulkoasun on tarkoitus olla valmis keväällä 2018.

Tampereen ratikan muotoiluohjeet löytyvät täältä.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *