Helsingin kiertotalouskokous saavutti laajaa huomiota maailmalla. (Kuva: Markku Vento)

 

Ensimmäistä kertaa järjestetty kiertotalouskonferenssi World Circular Economy Forum (WCEF) keräsi runsaasti kestävästä kehityksestä ja kiertotaloudesta kiinnostuneita henkilöitä, organisaatioita ja yrityksiä Finlandia-talolle 5.–6.6. Mukana oli noin 1700 osallistujaa yli sadasta eri maasta. Myös ympäristöministeriö oli mukana tapahtumassa omalla osastollaan, jossa esiteltiin Suomen parhaita kiertotalousratkaisuja.

Asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen mielestä oli juuri oikea aika koota yhteen kiertotalouden toimijat. Kiertotalous on kasvussa joka puolella maailmaa, ja kaikki ovat ymmärtäneet sen tärkeyden.

-Ympäristöministeriö kehittää vahvasti kaikkia kiertotalouden ratkaisuja. Esimerkiksi käynnistimme juuri koehankkeita, joissa pyritään saamaan jätevedessä olevat ravinteet turvallisesti ja tehokkaasti uudelleen hyötykäyttöön, Tiilikainen sanoo.

Ympäristöministeriön osastolla esiteltiin useita hienoja kiertotalousratkaisuja. Maanantaina nähtiin kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumus Commitment2050, tekstiilien lajittelu- ja hyödyntämisketju Telaketju ja SYKEn kestävän kehityksen projekti Circwaste.

Tiistaina vuorossa olivat hallituksen kärkihanke Ravinteet kiertoon – vesistöt kuntoon, Peloton club, pilaantuneiden maa-alueiden kunnostuksen kokeiluhanke ja kestävän rakentamisen ohjelma SBC (Sustainable Buildings and Construction).

Kiertotalous maailmanlaajuisesti huomion kohteena

Konferenssista uutisoitiin useissa ulkomaisissa medioissa ja tapahtuma keräsi paljon huomiota ja kiinnostusta. Ministeri Tiilikaisen mukaan Suomi löi itsensä läpi kiertotalouden kärkimaana.

-Maailmanlaajuinen kiinnostus kiertotalouteen on niin suurta, että johtavan maan aseman säilyttäminen vaatii kovaa ponnistelua. Tämän viikon tapahtuma oli menestys ja sitä kannattaa jatkaa yhteistyössä muiden maiden kanssa, Tiilikainen toteaa.

Esimerkiksi brittiläinen The Guardian -sanomalehti raportoi laajasti Helsingin kokouksesta. The Guardian.

(Lähde: Ympäristöministeriö)

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.