Saunomisohjeiden toivotaan vastaavan kansainvälisten matkailijoiden tarpeisiin.

Hotelleista, uimahalleista ja kylpylöistä tutut, saunojia opastavat symbolit- eli piktogrammit on julkaistu uudessa muodossaan. Symbolien lisäksi on julkaistu saunomisohje, jonka avulla ensi kertaa saunova voi varmistaa onnistuneen ja miellyttävän elämyksen.

– Symboleiden ilmettä nykyaikaistettiin ja uusia opasteita suunniteltiin saunaelämyksen eri vaiheita selventämään. Esimerkiksi vihtomiseen tai vilvoitteluun ei ollut olemassa kunnollisia symboleita. Symbolikirjastossa on nyt iso määrä opastavia, kehottavia ja kieltäviä symboleja, joiden avulla saunaelämyksestä saadaan sujuva, toiminnanjohtaja Carita Harju Sauna from Finlandista kertoo.

Uudet symbolit suunnitteli Pasi Tiisanoja Lahden Muotoiluinstituutin opinnäytetyönä.

Moni Suomessa matkaava turisti haluaa kokea aidon suomalaisen saunan, mutta ilman opastusta voi kokemus olla huono. Opasteiden tarkoitus on viestiä saunomistavoista ja siivittää kokonaisvaltaiseen saunomiselämykseen.

– Suihku- ja löylytiloista ei löydy henkilökuntaa, johon voisi pulmatilanteissa heti turvautua, joten selkeä ohjeistus lisää saunojan turvallisuuden tunnetta. Väheksyä ei myöskään voi elämyksellisyyttä, joka ilman opastusta voi jäädä puolitiehen, Harju sanoo.

Symbolien käyttöä hallinnoi Sauna from Finland-yhdistys.

 

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *