Kaupunkifillareiden lukumäärä kolminkertaistui Helsingissä. Monet pyöräasemat jouduttiin sijoittamaan katujen varsille. (Kuva: Markku Vento)

Helsingin ja Espoon kaupunkipyörät saivat lentävän lähdön, sillä ensimmäisten käyttöpäivien aikana tämän viikon tiistaista torstaihin niillä tehtiin jo 14 279 matkaa.

Tänä vuonna kaupunkipyöräjärjestelmä laajeni ympäri Helsinkiä kolminkertaiseksi. Nyt käytössä on 1500 pyörää 150 pyöräasemalla. Kantakaupungin lisäksi fillareita löytyy Käpylästä, Lauttasaaresta, Munkkiniemestä, Kumpulasta ja Pasilasta.

Lisäksi Espoo on tullut mukaan osaksi kaupunkipyöräjärjestelmää, kun pyöriä on saatavilla  niin Matinkylässä kuin Olarissakin.

Kapunkipyörien telakka-asemia on pyritty sijoittamaan liikenteellisesti toiminnallisiin kohtiin, mutta joissakin paikoissa vilkkaasti liikennöidyn kadun varrelle pultatut asemat ovat herättäneet huolta pyöräilijöiden turvallisuudesta.

Asemien ja pyörien keltainen väri toimii paitsi tunnisteena, myös liikenneturvallisuuden kohentajana.

Muutama asema Helsingissä ei ole aivan ehtinyt mukaan kaupunkipyöräkauden aloitukseen, mutta asemat valmistuvat pian. Yksi kyseisistä asemista on Käpylän asema, joka asennetaan toukokuun ensimmäisellä viikolla.

Lisäksi Veturitori avautuu arviolta 12.5. ja Gyldenintien asema toukokuun puolivälissä. Kesäkadun asema on jo asennettu ja se voidaan ottaa käyttöön 8.5. Asemat, jotka eivät ole käytössä, näkyvät Reittioppaassa merkinnällä 0/1. Asemien päivittyvät asennusaikataulut löytyvät myös osoitteesta hsl.fi/kaupunkipyörät kohdasta ”Täältä löydät kaupunkipyörät”.

Kaupunkipyöräoppaat auttavat Espoossa uusia polkijoita Ison Omenan pääsisäänkäynnillä ja sivulla, Olarin ostoskeskuksella ja Matinkylän jäähallilla toukokuun ensimmäisen viikon ajan vielä perjantaina, lauantaina sekä maanantaina 8.5. Oppaat auttavat niin rekisteröitymiseen kuin kaupunkipyörän käyttöönottoon liittyvissä kysymyksissä.

 

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *