Eniten OKM:n avustuksia saivat uimahallit. (Kuva: Seppo Haavisto)

Laajojen käyttäjäryhmien tarpeisiin tarkoitettujen liikuntapaikkojen rakentamista, peruskorjaamista ja varustamista varten on myönnetty 33,4 miljoonan euron avustukset.

Opetus- ja kulttuuriministeriössä päätettäville hankkeille myönnettiin yhteensä 21, 9 miljoonaa euroa. Avustukset kohdennettiin perusliikuntapaikkoihin, lähinnä uima-, jää- ja liikuntahalleihin. Suurimmat avustukset saavat uimahallihankkeet.

Korotettu avustus myönnettiin kahdelle hankkeelle, Pälkäneen Kostia-Areenalle ja Kuusamon jäähalli-liikuntahallihankkeelle, joissa molemmissa syntyy kaksi merkittävää liikuntatilaa samalla kertaa. Avustusta sai kaikkiaan 29 hanketta. Liikunnan koulutuskeskusten peruskorjaushankkeita tuetaan 2,5 miljoonalla eurolla.

Aluehallintovirastoille myönnettiin yhteensä 9 miljoonaa euroa edelleen myönnettäväksi pienten liikuntapaikkahankkeiden avustamiseen.

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen, kok., toivoo, että aluehallintovirastot osoittavat avustuksia erityisesti koulujen ja päiväkotien pihojen kehittämiseen liikuntaa suosiviksi.

– Arkiliikuntaan ja matalan kynnyksen liikuntaan osoitetut avustukset palvelevat kaikkien suomalaisten mahdollisuutta liikkua, ikään tai sukupuoleen katsomatta, Grahn-Laasonen sanoo OKM:n tiedotteessa.

– Hienoa, että kunnat panostavat monipuolisiin liikuntapaikkoihin ja asukkaidensa liikkumiseen. Liikuntapaikat tukevat erinomaisesti myös lasten ja nuorten liikuntaa ja seuratoiminnan edellytyksiä. Koulujen ja päiväkotien pihojen kunnostaminen tukee hallituksen tavoitetta, että jokainen lapsi voisi liikkua vähintään tunnin koulupäivän aikana.

 

VILLE MIETTINEN

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.