TEMin myöntämien energiatukien käsittely, päätöksenteko ja hallinnointi on siirtynyt vuoden 2017 alusta ELY-keskuksista Tekesiin. (Kuva: Markku Vento)

Työ- ja elinkeinoministeriön energiatukien myöntäjäviranomainen on muuttunut. Tämän vuoden alusta alkaen ELY-keskukset eivät enää tee tukipäätöksiä, vaan energiatuet haetaan nyt Tekesistä. Haku on toistaiseksi jatkuva.

Energiatukien käsittely, päätöksenteko ja hallinnointi on siirtynyt vuoden 2017 alusta ELY-keskuksista Tekesiin. Vuonna 2017 uudet energiatukihakemukset tulee osoittaa Tekesille. Haku tehdään sähköisessä asiointipalvelussa.

Investointihankkeeseen energiatukea on haettava ennen käyttöomaisuuden hankkimista taikka tuella rahoitettavan rakentamis-, muutos- tai parannustyön aloittamista. Työn aloittamiseksi katsotaan lopullisen ja sitovan investointipäätöksen tekeminen.

Selvityshankkeeseen energiatukea on haettava ennen hankkeen aloittamista. Selvityshankkeen aloittamiseksi katsotaan sitovan tilauksen tekeminen.

Tyypillisiä tuettavia kohteita ovat energiakatselmukset, energiatehokkuusinvestoinnit sekä uusiutuvan energian katselmukset ja tuotantoinvestoinnit. Myös energiaperäisten ympäristöhaittojen vähentämiseen liittyvät muut investoinnit voivat tulla kyseeseen.

Kannattaa muistaa, että uuteen energiatehokkuussopimukseen 2017-2025 liittyvät kunnat ja kuntayhtymät ovat rahoituksen kannalta suosituimmuusasemassa katselmusten osalta ja tavanomaiseen teknologiaan liittyvissä hankkeissa.

Lisätietoja, hakuohjeet ja -lomakkeet https://www.tekes.fi/rahoitus/pk-yritys/energiatuki/

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  1. Mauno Kantanen tervehdys.Teen vanhaan omakotitaloon remonttia,missä muutetaan hake
    lämmitys Nibe lämmitykseen.Talo tiivistetään ulkoseiniltään Anselmi 40mm levyllä ja taloon rakennetaan ilmanvaihto järjestelmä sekä lämmön talteenotto.Ikkunat vaihdetaan lämpöikkunoiksi.Kysymys kuuluu voiko näihin hakea avustusta ja minkä suuruisena sen saa.