Turun Kupittaan Teknologiakiinteistöjen katolle asennetaan 100 aurinkopaneelia lisää.

Turun Energia rakensi Kupittaan Teknologiakiinteistöjen katolle toukokuussa 2016 aurinkovoimalan, jossa on 250 aurinkopaneelia. Nyt voimalassa tehdään laajennus, jonka jälkeen katolla yhteensä 350 paneelia.

Voimalan yhteenlaskettu vuosituotanto on 87 500 kWh. Paneelit ovat vuokrattavissa Turku Energian Sähkönmyynnin kuluttaja-asiakkaille 10.2.2017 alkaen. Voimala valmistuu toukokuussa 2017.

Aurinkopaneelin kuukausivuokra on 4,30 euroa. Paneelin tuottaman sähkön hinta vähennetään sähkölaskusta. Turun Energia arvioi paneelin tuottavan noin euron verran kuukaudessa.

Yhden paneelin vuotuinen energiantuotto on noin 250 kWh ja se vastaa vuositasolla kerrostalokaksion kulutuksesta noin kymmentä prosenttia. Koko aurinkovoimalan tuotto vastaa noin 35 kerrostalokaksion vuotuista energiankulutusta.

– Oman aurinkopaneelin vuokraaminen on helppo tapa hankkia paikallista ja ympäristöystävällisesti tuotettua energiaa. Yhden aurinkopaneelin vuosituotto vastaa esimerkiksi astianpesukoneen keskimääräistä vuotuista kulutusta, Turku Energian kuluttajamyynnin päällikkö Katri Kronström kertoo.

Suomessa aurinkoenergian tuotanto painottuu kevät- ja kesäajalle. Turku Energian sivulla www.turkuenergia.fi/kupittaanaurinkovoimala voi seurata paneelien tuotantoa vuorokauden viiveellä. Tammikuussa paneelit tuottivat yhteensä 409,2 kWh eli alle prosentin vuoden kokonaistuotannosta. Viime kesäkuussa kokonaistuotanto oli 9996 kWh.

(Lähde: Sähköala.fi)

 

Markku Vento
markku.vento@kuntatekniikka.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*