Jätekatokseen tai sen läheisyyteen näkyvälle paikalle jätetyt joulukuuset kerätään joulun jälkeen asuinkiinteistöistä, kouluista ja päiväkodeista.

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY kerää jätekatokseen tai sen läheisyyteen näkyvälle paikalle jätetyt joulukuuset joulun jälkeen asuinkiinteistöistä, kouluista ja päiväkodeista.

Kuuset kerätään pääsääntöisesti biojäteastioiden tyhjennysten yhteydessä. Jos kiinteistöllä ei kerätä biojätettä, kuuset menevät sekajätekuormiin. Kuusien keräyksestä ei peritä erillistä hintaa. Kuusen voi viedä myös itse maksutta Sortti-asemille tammikuun ajan.

– Pääkaupunkiseudulta ja Kirkkonummelta kerätyt joulukuuset viedään Ämmässuon ekoteollisuuskeskuksen Ekomon biojätteen käsittelylaitokselle Espooseen. Siellä kuuset haketetaan. Hake käytetään pääasiassa tukiaineena biojätteen kompostoinnissa, kertoo HSY:n logistiikkapäällikkö Juho Nuutinen.

HSY kerää vuosittain noin 55 000 joulukuusta. Kuusista noin neljäsosa, eli sekajäteastioiden tyhjennysten yhteydessä kerätyt kuuset, päätyy Vantaan Energian jätevoimalaan. Siellä niistä tuotetaan kaukolämpöä ja sähköä.

Kerättyjen joulukuusien määrässä ei ole viime vuosina tapahtunut suuria muutoksia, vaikka tekokuuset koristavat jo monen joulua.

(Lähde: HSY)

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.