Lahjapaperi ei sovellu kierrätettäväksi keräyspaperiastiaan sen vahvan pintavärjäyksen ja runsaan teippisitkonsa vuoksi. Usein paperissa on myös erilaisia epäpuhtauksia, jotka estävät lahjapaperin kierrättämisen mainosten ja lehtien seassa, kertoo kierrätys- ja ympäristönhuoltopalveluja valtakunnallisesti tarjoava Paperinkeräys.

Joululahjapaperien, kukkien käärepaperien ja lahjanarujen ensisijainen kierrätyspiste on energiajäteastia. Jos energiajätteen keräyspiste ei ole lähettyvillä, voi jätteet laittaa myös sekajäte- eli poltettavien jätteiden astiaan.

Joulukalenterit, joissa on kartonkia ja muovitarjotin esimerkiksi suklaalle, karkeille tai leluille, tulee lajitella niin, että kalenterin kartonki laitetaan keräyskartonkiin ja muovi pakkausmuovikeräykseen.

Hyväkuntoinen joulupaperi kannattaa säilyttää, jolloin sitä voi käyttää uudelleen. Paperinpaloista saa tehtyä esimerkiksi joulukoristeita tai muuta kierrätyssomistetta. Turhaa poisheittämistä kannattaa välttää.

Kartonkiset joulukalenterit ja lahjapakkaukset sen sijaan kuuluvat kartonkikeräyssäiliöön. Säiliö on sama, minne viedään muun muassa maito- ja mehutölkit, paperipussit- ja kassit, aaltopahvit ja juomien kartonkiset monipakkaukset.

Maito- ja mehutölkit voi laittaa kartonkikeräysastiaan muovikorkkeineen. Poisheitettävä jäte päätyy käsittelyn jälkeen kartonkiteollisuuden raaka-aineeksi.

(Lähde: Paperinkeräys)

 

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.