Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi yksimielisesti esitykset tuleviksi toimialajohtajiksi.

Kaupunkiympäristön toimialajohtajaksi on ehdolla nykyinen kaupunkisuunnitteluviraston virastopäällikkö Mikko Aho, kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtajaksi Helsingin opetustoimenjohtaja Liisa Pohjolainen, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtajaksi kaupungin nuorisotoimenjohtaja Tommi Laitio sekä sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtajaksi Helsingin sosiaali- ja terveysviraston vs. virastopäällikkö Juha Jolkkonen.

Lopulliset valinnat tekee kaupunginvaltuusto ensi viikon keskiviikkona.

Tulevat toimialajohtajat ovat myös omien toimialalautakuntiensa, lautakuntien jaostojen ja toimialan apulaispormestarin esittelijöitä. Virat täytetään enintään seitsemän vuoden määräajaksi. Toimialajohtajien esimies on kansliapäällikkö Sami Sarvilinna, jonka valtuusto valitsi virkaansa syyskuun lopussa.

Helsingin kaupunki siirtyy pormestarimalliin ja toimialarakenteeseen 1. kesäkuuta 2017. Nykyiset yli 30 virastoa ja liikelaitosta sulautuvat neljäksi toimialaksi. Nyt valittavat toimialajohtajat aloittavat uudessa tehtävässään silloin, mutta osallistuvat jo uuden organisaation rakentamiseen.

 

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *