Helsinki laajentaa jouluvalopeittoa kaupungin ydinkeskustassa.

Helsingin ydinkeskusta vastaa Tukholman haasteeseen Pohjolan jouluvalopääkaupungin asemasta. Perinteisten Aleksanterinkadun ja sen poikkikatujen sekä viime vuonna asennettujen Esplanadin valojen lisäksi saadaan täksi jouluksi kausivalot Helsingin pääkadulle, Mannerheimintielle.

Valot asennetaan Mannerheimintielle Erottajan ja Postikadun välille. Led-tekniikkaa hyödyntävät valot ilahduttavat kaupunkilaisia ja vierailijoita Aleksin joulukadun avauksesta, marraskuun 20. päivästä, tammikuun 2017 loppuun.

Aloite valojen saamiseksi tuli kadunvarren kiinteistöomistajilta, jotka yhteisesti vastaavat valojen hankkimisesta ja asentamisesta. Hankkeessa ovat mukana Sponda Forumin ja kahden muun kiinteistön osalta, SOK Sokos-tavaratalon kiinteistön osalta, HYY Kiinteistöt, Lasipalatsi, Stockmann, Svenska Teatern, Ortodoksinen seurakunta, KOY Luna sekä Valion Eläkekassa hotelli Marskin kiinteistön osalta. Hanke toteutetaan yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa.

Valaistus valmistuu kokonaisuudessaan kahden vuoden aikana. Tänä vuonna asennetaan valot 36 pylvääseen Mannerheimintien varrelle. Pylväiden korkeus on 7 metriä, josta valoaiheen korkeus on 4,5 metriä.

Ensi vuonna valaistusta täydennetään katuvalovaijereihin ripustettavilla valopalloilla, niin että Suomen 100-vuotisjuhlan aikana pääkatu on juhlavalaistu. Esimakua valopalloista saa jo tänä vuonna koeripustuksesta, joka tulee kahteen vaijeriin Stockmannin tavaratalon kohdalle.

Mannerheimintien uudet kausivalot yhdessä nykyisten valojen, Aleksin joulukadun sekä Tuomaan Markkinoiden kanssa tukevat yhteistä tavoitetta tehdä Helsingistä Euroopan mielenkiintoisin joulukaupunki vuoteen 2020 mennessä.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *