Helsingin kaupunginhallitus jätti maanantaina kolmeksi viikoksi pöydälle esitykset kaupungin neljän toimialajohtajan valinnoista. Kaupunginhallitus käsittelee asiaa seuraavan kerran keskiviikkona 7. joulukuuta. Lopulliset valinnat tekee kaupunginvaltuusto.

Kaupunginjohtaja Jussi Pajunen esittää kaupunkiympäristön toimialajohtajaksi Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston virastopäällikköä Mikko Ahoa, kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtajaksi nykyistä Helsingin opetustoimen johtajaa Liisa Pohjolaista, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtajaksi kaupungin nuorisotoimenjohtajaa Tommi Laitiota ja sosiaali- ja terveystoimialan toimialajohtajaksi Helsingin sosiaali- ja terveysviraston vs. virastopäällikköä Juha Jolkkosta.

Toimialajohtajien valinta liittyy kaupungin suureen organisaatiouudistukseen. Yli kolmekymmentä virastoa ja laitosta sulautuvat neljäksi toimialaksi, joille nyt ollaan valitsemassa johtajat. Samalla kaupunki siirtyy pormestarimalliin. Muutokset tulevat voimaan kesäkuun alussa 2017.

Anna Tienvieri
anna.keskinen@hel.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*