Haravointijätteen voi nyt viedä maksutta Lounais-Suomen Jätehuollon jätekeskuksiin ja lajitteluasemille. (Kuva: www.lsjh.fi)

Syksyistä haravointijätettä on alettu ottamaan vastaan maksutta tämän viikon alusta Lounais-Suomen Jätehuollon jätekeskuksissa ja lajitteluasemilla.

Pihansa saa tyhjiksi lehdistä 7.11.2016 saakka vastaanottopaikkojen normaalien aukioloaikojen puitteissa. Turussa haravointijätteiden maksuton vastaanotto on Kuntecin multa-asemalla Topinojalla. Risut ja oksat vastaanotetaan maksutta jätekeskuksissa sekä lajitteluasemilla koko vuoden ajan ja Kuntecin multa-asemalla tempauksen aikana.

Haravointijätteenä otetaan vastaan lehdet, havunneulaset, ruoho ja kävyt. Toki mukaan saa tuoda myös muuta puutarhajätettä kuten risuja ja oksia, joiden vastaanotto on maksutonta ympäri  vuoden.

Maksuton vastaanotto koskee hyvin lajiteltuja peräkärrykuormia ja kuorma-autokuormia. Kuntecin multa-asemalla Turussa otetaan vastaan piikittömiä risuja ja oksia maksutta 7.11. saakka.

Kun tuot syksyistä puutarhajätettä, on hyvä ottaa huomioon muutamna asia. Pidä risut ja puujäte erillään haravointijätteestä esimerkiksi jakamalla kuorma kahteen osaan. Tämä koskee myös kuorma-autokuormia.

Älä myöskään sekoita kuormaan mitään muita jätteitä (esimerkiksi muovia tai metallia). Sekakuormista joutuu pulittamaan hinnaston mukaisen vastaanottomaksun.

Ilmoittaudu jätekeskuksessa tai lajitteluasemalla henkilökunnalle. Mikäli haravointijäte on pakattu säkkeihin, on säkit tyhjennettävä vastaanottopaikassa.

Maksuton vastaanotto koskee kampanja-aikana niin peräkärrykuormia kuin siirtolavalla tuotavia kuormia. Siirtolavakuormia vastaanotetaan vain Kuntecin multa-asemalla sekä Isosuon, Rauhalan ja Korvenmäen jätekeskuksissa. Pienkuormia vastaanotetaan kaikissa vastaanottopaikoissa.

Kampanjan loputtua haravointijätteiden pienkuormat vastaanotetaan hintaan 2,50 e/kuutio (sis. alv 24 %) ja kuorma-autokuormat hintaan 30 e/tonni (alv 0 %).

Lisätietoa vastaanottopaikoista osoitteesta www.lsjh.fi.

Markku Vento
markku.vento@kuntatekniikka.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*