Finlandia-talon katolle asennetaan 150 - 170 aurinkopaneelia, ja järjestelmän kooksi on laskettu 41 kW:a. (Kuva: Hel.fi)

Kongressi- ja tapahtumakeskus Finlandia-talo Oy:n katolle asennetaan aurinkopaneelit kuluvan vuoden loppuun mennessä. Finlandia-talo on ensimmäisten tapahtumatalojen joukossa Euroopassa, jotka hyödyntävät aurinkoenergiaa tilojensa energiatarpeeseen.

Finlandia-talon katolle asennetaan 150 – 170 aurinkopaneelia, ja järjestelmän kooksi asiantuntijat ovat laskeneet 41 kW:a. Järjestelmän tuottaman sähkön osuus Finlandia-talon kuukausittaisesta energian kokonaiskulutuksesta arvioidaan olevan maksimissaan 20 – 25 prosenttia.

– Olemme Finlandia-talossa panostaneet voimakkaasti ympäristö- ja energia-asioihin viime vuosina. Käynnistimme viisi vuotta sitten kehityshankkeen, jonka aikana olemme muuttaneet 70-luvulla rakennetun talon energiatehokkaaksi. Kaukolämmön kulutuksemme on vähentynyt 50 ja sähkönkulutus 30 prosentilla, sanoo Finlandia-talon toimitusjohtaja Johanna Tolonen.

– Uudistukset ovat tuoneet meille satojen tuhansien eurojen säästöt. Aurinkopaneelit ovat luonnollinen jatko tälle kehitykselle, Tolonen kertoo.

Finlandia-talossa on toteutettu kokonaisvaltainen toimintakulttuurin muutos ja talon henkilöstö on vahvasti sitoutettu mukaan ympäristöasioiden huomioimiseen kaikessa toiminnassaan. Pitkäjänteinen kehitystyö huipentui viime syksynä, kun Finlandia-talolle myönnettiin kansainvälinen ISO14000-ympäristösertifikaatti. Vain alle prosentti suomalaisista yrityksistä on saanut kyseisen sertifikaatin.

 

(Lähde: Finlandia-talo)

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *