Martinlaakson keskustakorttelissa varataan tilaa myös taiteelle ja asukkaiden kädenjäljelle. Julkisivujen pääasialliset materiaalit ovat tiili, rappaus ja graafinen betoni.

Vantaan Martinlaaksossa vanhan, lähes tyhjillään olevan ostoskeskuksen eli Martinkeskuksen alueen uudistaminen alkaa.

Martinkeskuksen viimeiset liikkeet sulkevat ovensa lokakuun alussa ja ostoskeskuksen purkaminen aloitetaan marraskuussa. Purkutyöt kestävät pari kuukautta, joten varsinaiset rakennustyöt aloitetaan ensi vuoden alussa.

Uusi keskustakortteli sijoittuu Martinlaaksontien ja Martinlaaksonpolun väliin rajautuen Martinlaaksonkujaan ja Mika Häkkisen aukioon. Mika Häkkisen aukiota ilmeisesti uudistetaan samassa yhteydessä.

Kortteliin tulee neljä kahdeksankerroksista pistetaloa sekä kolme viisikerroksista lamellitaloa. Asuntoja niissä on yhteensä reilut 300. Alueelle tulee myös liiketiloja asuintalojen katutasoon, erillinen päivittäistavarakauppa sekä pysäköintihalli pihakannen alle.

Kaavan sallima rakennusoikeus on kerrostaloille 18 350 k-m2 ja päivittäistavarakaupalle 500 k-m2.

Ensimmäisessä vaiheessa tullaan rakentamaan kolme asuintaloa, liikerakennus sekä niiden edellyttämät pysäköinti-, piha- ja huoltojärjestelyt. Suunnitelmien mukaan ne valmistuvat vuonna 2018.

Martinlaakson keskustakorttelista kehitetään urbaani ja aktiivi kaupunkitila. Asemakaavan muutos perustuu tontinluovutuskilpailuun, jonka Pohjola Rakennus Oy Uusimaa voitti vuonna 2014.

– Kiinnostuimme Martinlaakson keskustan kehittämisestä, koska hanke sopii profiililtaan ja kooltaan yhtiömme strategiaan erinomaisesti. On ilo olla mukana uudistamassa Martinlaakson kaltaista perinteistä kaupunginosaa. Kehäradan liikennöinnin alkaminen viime vuonna lisäsi alueen kiinnostavuutta entisestään. Vastaavan tyyppisiä hankkeita meillä on käynnissä Helsingin Kannelmäessä ja Roihuvuoressa sekä Espoon Matinkylässä, rakennusyhtiön toimitusjohtaja Kim Bono toteaa.

Martinlaakson keskustakorttelin arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto Petri Rouhiainen Oy.

 

 

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *