Kompostointineuvontaa järjestetään pääkaupunkiseudulla myös taloyhtiöille ja omakotitaloyhdistyksille sekä vaikkapa puutarhaharrastajille.

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY tarjoaa jälleen maksuttomia kompostointikursseja asukkaille. Tilaisuuksia on järjestetty syyskuun aikana Espoossa, Helsingissä ja Vantaalla. Kurssit sopivat niin aloittelijoille kuin kokeneille kompostoijille.

Espoon kursseille ehtii vielä mukaan, sillä viimeinen niistä järjestetään tiistaina 27.9. Espoon työväenopistolla Itätuulentie 1:ssä. Kurssien aikataulut löytyvät osoitteesta https://www.hsy.fi/kompostointi.

– Kursseilla perehdytään käytännönläheisesti kompostoinnin perusteisiin. Kompostointi on helppoa, kun sen perusidean oivaltaa. Kurssilta saa mukaan myös HSY:n kattavan kompostointioppaan, kertoo ympäristöasiantuntija Minna Partti.

Yksi kurssi kestää noin pari tuntia.

Jos ei ole ehtonyt mukaan avoimiin tilaisuuksiin, taloyhtiöt sekä omakoti- ja muut yhdistykset voivat tilata maksuttoman luennon kompostoinnista vähintään kymmenen hengen ryhmille.

Kompostointi on luonteva osa pientalon jätehuoltoa. Kompostissa eloperäinen jäte hajoaa luonnonmukaisesti ravinteiksi, vedeksi ja hiilidioksidiksi. Valmis komposti on erinomainen maanparannusaine puutarhaan.

Kompostointikurssit järjestetään yhdessä Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen, Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien kanssa.

(Lähde: HSY)

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *