Raaheen rakennetaan olemassa olevan Kuljunniemen tuulivoimapuiston lisäksi 10 voimalan uusi tuulipuisto Annankankaalle. (Kuva: Suomen Hyötytuuli Oy)

Kahdeksan kaupungin energiayhtiöiden omistama Suomen Hyötytuuli Oy rakentaa Raahen Annankankaalle kymmenen tuulivoimalan tuulipuiston. Rakennustyöt alkavat tämän syksyn aikana, ja tuulipuisto tuottaa energiaa syksyllä 2017. Hanke on kehitetty yhteistyössä Metsähallituksen kanssa.

Suomen Hyötytuulen omistavat Helsingin kaupungin Helen Oy (Oy Mankala Ab), Jyväskylän Energia, Lahti Energia, Lappeenrannan Energia, Pori Energia, Tampereen Sähkölaitos, Turku Energia ja Vantaan Energia. Yhtiö on kotimainen tuulienergian tuottaja, jolla on tuulipuistoja Porissa ja Raahessa sekä useita tuulipuistohankkeita eri puolilla Suomea.

Raahen Annankankaalle tulevien noin 3,5 megawatin tuulivoimaloiden kokonaiskorkeus on 210 metriä. Sopimusneuvottelut turbiineista, pääurakoinnista ja sähköasematoimituksesta ovat loppusuoralla.

– Tämä on jo kolmas tuulipuistomme Raahessa. Kun Annankangas ja Tahkoluodon merituulipuisto valmistuvat, tuotantokapasiteettimme nousee lähes 150 megawattiin, sanoo Suomen Hyötytuuli Oy:n toimitusjohtaja Toni Sulameri.

– Vastavalmistunut Raahen Nikkarinkaarron tuulipuisto oli aikataulun ja budjetin mukaisesti vuodessa toteutettu rakennusprojekti, sanoo Annankankaan tuulipuistohankkeesta vastaava Suomen Hyötytuuli Oy:n projektipäällikkö Harri Suutari.

Annankankaan tuulipuiston vuotuinen sähköntuotanto on noin 120.000 MWh. Luku vastaa noin 6 500 omakotitalon vuotuista sähköntarvetta. Tuulipuisto sijaitsee Raahen kaupungin eteläosassa noin 25 kilometrin päässä keskustasta.

Suomen Hyötytuulen tuulipuisto Raahen Kuljunniemessä on tuottanut energiaa vuodesta 2004 alkaen. Raahen Nikkarinkaarron tuulipuisto valmistui kesällä 2016.

(Lähde: Suomen Hyötytuuli Oy)

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *