Kaupunkipyörillä maineeseen noussut Helsinki hakee kansainvälistä pyöräilytapahtumaa.

Helsingin kaupunginhallitus päätti eilen maanantaina yksimielisesti, että Helsinki hakee pyöräilyyn ja liikennesuunnitteluun keskittyvän kansainvälisen Velo-city -konferenssin isäntäkaupungiksi. Jos Helsinki valitaan, konferenssi järjestetään toukokuussa 2019 Finlandia-talolla.

Konferenssiin aiheina ovat pyöräilyn edistäminen, liikennepolitiikka ja -suunnittelu, pyöräilyyn liittyvän liiketoiminnan ja markkinoinnin vauhdittaminen sekä kansanterveyden ja matkailun näkökulmat. Konferenssiin odotetaan noin 1500 osanottajaa eri puolilta maailmaa.

Helsingin hakemuksessa painotetaan kaupungin määrätietoista pyöräilyn edistämistä ja konferenssiosaamista. Kaupunginhallituksen hyväksymän esityksen mukaan Velo-cityn isäntäkaupunkina Helsingillä olisi mahdollisuus saada kansainvälistä näkyvyyttä viihtyisälle kaupunkikuvalleen ja laadukkaalle kaupunkisuunnittelulleen. Konferenssin kustannukset kaupungille olisivat 456.000 euroa.

Velo-city -konferenssi on järjestetty vuodesta 1980 lähtien vuorovuosina Euroopassa ja muualla maailmassa. Ensi vuonna tapahtuma järjestetään Hollannin Arnheimissa ja Nijmegenissä ja vuonna 2018 Rio de Janeirossa. Velo-cityn varsinainen järjestäjä on European Cyclists’ Federation eli pyöräilyä edustavien eurooppalaisten yhteisöjen organisaatio.

Helsinki haki myös vuoden 2015 Velo-city -konferenssin isännyyttä mutta jäi silloin kakkoseksi. Nyt Helsingin mahdollisuudet arvioidaan hyviksi.

(Lähde: STT)

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *