Mieluummin perinteiset roskalaatikot. Suurin osa pientaloalueen rakennuttajista ei ole halunnut liittyä alueen jäteputkijärjestelmään.

Helsingin hallinto-oikeus on kumonnut lainvastaisena Vantaan Kivistön pientaloasukkaiden jätteenkeräystä koskevan päätöksen.

Helsingin seudun ympäristön HSY:n toimialajohtaja päätti, että Kivistön asuntomessualueen pientalokiinteistöjen jätehuolto järjestetään syyskuusta 2015 lukien alueelle rakennetun jäteputkijärjestelmän varaan. Päätöksen perusteella HSY ei järjestänyt alueelle kiinteistökohtaista jätteenkeräystä, mikä puolestaan oli lähes kaikkien pientalorakennuttajien toive.

Suurin osa pientaloalueen rakennuttajista ei ole halunnut liittyä alueen jäteputkijärjestelmään. Monet asukkaista ovat pitäneet reilun 4 000 euron suuruista liittymismaksua kohtuuttomana. He pitävät myös itse järjestelmää pientaloasukkaiden tarpeisiin huonosti soveltuvana.

Hallinto-oikeuden päätöksen mukaan yhteisen jätteiden vastaanottopaikan järjestäminen edellyttää kiinteistöjen kesken tehtyä sopimusta. Tällaista sopimusta kiinteistöt eivät Kivistön jäteputkijärjestelmän osalta ole tehneet. Hallinto-oikeuden mukaan jätelain nojalla ei myöskään voida ketään velvoittaa näin tekemään.

Vantaan kaupunginhallitus päätti kesäkuussa poistaa jäteputkijärjestelmän liittymismaksun kaikkien pientaloasukkaiden osalta.

(Lue lisää: Länsiväylä)

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  1. Tietääkseni pientalojen uudet omistajat tiesivät putkikeräysvelvoitteesta tontin hankintapäätöstä tehdessään. Vaikka henkilökohtaisesti epäilenkin koko putkikeräysjärjestelmän järkevyyttä kannattaisiko HSY:n periaatteellisista syistä valittaa asiasta KHO:een? Koko jätteenkeräyksen ja kuljetuksen kehittyminen pysähtyy, jos tällaiset ratkaisut yleistyvät.