Aurinkosähköjärjestelmiä asennetaan esimerkiksi koulujen, päiväkotien, palvelukeskusten ja kaupungintalojen katoille. Suurimmista kaupungeista yhteishankinnassa ovat mukana mm. Helsinki, Tampere, Oulu ja Seinäjoki. (Kuva: Helen)

Aurinkovoimalat tekevät tuloaan kuntien omistamiin kiinteistöihin. Jo yli 30 kuntaa on lähtenyt mukaan aurinkovoimaloiden yhteishankintaan ja kesän aikana kiinnostuneita kuntia on tullut lisää.

Yhteishankinnasta on julkaistu tarjouspyyntö ja voimaloiden toimittaja valitaan ensi kuussa. Aurinkovoimaloiden yhteishankinnan järjestää Suomen ympäristökeskus ja KL-Kuntahankinnat Oy.

Hankkeeseen on jo sitoutunut 34 kuntaa ja suunnitteilla on yli 80 aurinkovoimalaa kuntien omistamiin kiinteistöihin.

– Hanke on nyt hyvässä nosteessa ja kesän aikana kiinnostuneita kuntia on tullut lisää, mm. yksi suuri kaupunki, toteaa hankinta-asiantuntija Antti Tuukkanen KL-Kuntahankinnat Oy:stä.

Yhteistyö Kuntahankintojen kanssa mahdollistaa kunnille liittymisen mukaan käynnissä olevaan yhteishankintaan ilman omaa kilpailutusta. Sopimukseen voi liittyä heti ja jatkossa koko nelivuotisen sopimuskauden ajan.

– Ne kunnat, jotka eivät vielä ole sitoutuneet mukaan, eivät ole menettäneet mitään. Mukaan yhteishankintaan pääsee koko sopimuskauden ajan samoilla eduilla ja ehdoilla, huomauttaa Tuukkanen ja patistelee vielä empiviä kuntia mukaan hankkeeseen.

Aurinkovoimaloiden yhteishankinta etenee ripeästi. Tarjouspyyntö on julkaistu ja voimaloiden toimittaja valitaan parin kuukauden kuluessa.

Tuukkasen mukaan hankintapäätös ja sen jälkeen sopimus valitun toimittajan kanssa päästään tekemään viimeistään lokakuun alussa. Ensimmäiset voimalat asennetaan jo syksyn aikana.

Aurinkosähköjärjestelmiä asennetaan esimerkiksi koulujen, päiväkotien, palvelukeskusten ja kaupungintalojen katoille. Suurimmista kaupungeista yhteishankinnassa ovat mukana mm. Helsinki, Tampere, Oulu ja Seinäjoki.

(Lähde: YLE)

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *