Lahden kaupunki voitti Kuntatekniikan saavutus -palkinnon uudella Matkakeskuksellaan. SKTY:n Ville Alatyppö luovutti kukat Lahden Jorma Vaskelaiselle.

Suomen Kuntatekniikan Yhdistys palkitsi tänäkin vuonna merkittäviä hankkeita Kuntatekniikan saavutus -palkinnolla.

Ehdokkaita Kuntatekniikan saavutuksiksi tuli tänä vuonna Vantaan kaupungilta kaksi kappaletta:  asuntomessualueen kunnallistekniikan ja Kvartsijuonenpuiston rakentaminen Vantaan Kivistössä  sekä bussipysäkki, joka  sai iloisemman ilmeen paikallisen varhaisnuorisoryhmän ja kaupungin yhteistyöllä.

Suunnittelu- ja konsultointiyritys Rambollilla oli myös kaksi ehdotusta: Tarastenjärven kierrätyspuisto ja Aluetietomallin hyödyntäminen  Jätkäsaaressa Helsingisä. Espoon kaupungin ehdotus oli kokonaisvaltainen selvitys ja toimintamalli liito-oravien suojelun ja maankäytön yhteensovittamiseksi Etelä-Espoossa.

Lahden kaupunki ehdotti saavutuksen arvoiseksi uutta matkakeskustaan. Espoon, Helsingin ja, Kauniaisen ja Vantaan yhteinen ehdotus oli pääkaupunkiseudun katutöiden yhtenäistäminen ja siinä pilottina toiminutta PKS katutyöt -koulutus -yhteistoimintamalli.

Kaksi ykkössijaa ja

yksi kunniamaininta

Palkintoraati, joka koostuu alan lehdistön edustajista, päätti jakaa kaksi Kuntatekniikan saavutusta vuonna 2016 ja yhden kunniamaininnan.

Perusteena Kuntatekniikan saavutus 2016 -palkinnon kahdelle saajalle on ehdokkaiden keskinäinen erilaisuus ja erinomaisuus omilla toiminta-alueillaan.

Ensimmäisen Kuntatekniikan saavutus 2016 -palkinnon saa Lahden kaupungin matkakeskus.  Perusteena valinnalle on hankkeen onnistuminen kokonaisuutena. JKMM Arkkitehtien suunnittelema erittäin rohkea arkkitehtuuri saa erityistä kiitosta.

Hankkeella on Lahden kaupungin imagoon ja erityisesti julkisen liikenteen näkyvyyteen ja mielikuvaan selvästi positiivinen vaikutus. Matkakeskuksen suunnittelussa on otettu erinomaisesti huomioon vaihdot kaukoliikenteen busseista ja junista paikallisliikenteen busseihin sekä kevyen liikenteen kulkuväylät.

Toinen Kuntatekniikan saavutus 2016 -palkinto annetaan Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan pääkaupunkiseudun katutöiden yhtenäistämishankkeelle ja siinä pilottina toimineelle PKS katutyöt-koulutus -yhteistoimintamallille.

Perusteena palkinnolle on neljän kaupungin menestyksekäs yhteistyö katutöiden sujuvoittamiseksi ja turvallisuuden parantamiseksi. Lisäksi raati piti hyvänä mallin mahdollista laajentamista koko Suomeen, jolloin käytännöt eri alueilla voidaan saada samankaltaisiksi.

Nuorten oma-aloitteisuus

palkittiin kunniamaininnalla

Kunniamaininnan  sai Vantaan kaupungin ehdottama hanke, jossa Ylästöntien bussipysäkki sai iloisemman ilmeen paikallisten nuorten ja kaupungin yhteistyöllä.

Kunniamaininta myönnettiin Ylästön varhaisnuortenryhmälle, johon kuului työn loppuvaiheessa jo tusinan verran 10-14 -vuotiaita, jotka halusivat kunnostaa oman rikotun koulupysäkkinsä. He tekivät ehdotuksen kaupungille ja asia saatiin eteenpäin.

Kunniakirjan ja Vantaan kaupunginjohtajan kakkukahvien lisäksi nuorisoryhmä sai rannekkeet Linnanmäelle.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.