Veljekset ​Leonel ja Marius Ahonen olivat Tanssimäen leikkipuistoon sijoitetun puhuvan roskiksen ensimmäisiä käyttäjiä. (Kuva: Lahti)

Tanssimäkeläiset lapset saivat eilen ensimmäisenä kokeilla puhuvia roskalaatikoita Lahdessa. Kaupungin ensimmäinen puhuva roskis asennettiin heidän kotialueensa leikkipuistoon.

– Tämä oli hyvää, haluan lisää, roskis totesi kerta toisen jälkeen, kun pojat riensivät hakemaan lisää roskia.

uhuva roskis saattaa yllättää monen ihmisen, sillä se näyttää päälle päin tyystin tavalliselta roskapöntöltä. Vasta kun sisällä oleva liikkeentunnistin havaitsee roskan tai vaikka käden pöntön suuaukolla, roskis herää puhumaan.

Sen sanavarasto rajoittuu vielä kiitokseen ja pyyntöön lisäroskista. Puhuvia roskiksia on Lahdessa tulossa vielä Launeen Perhepuistoon, Loviisanpässin ja Mustankallionmäen leikkipuistoihin sekä Erviänpuiston, Tenavan, Kurppastenpuiston ja Tarolanpuiston leikkialueille.

Lahden kaupungin ylipuutarhuri Kirsi Kujalan mukaan puhuvilla roskiksilla on tarkoitus innostaa erityisesti lapsia toimittamaan jätteet asianmukaisesti jätehuoltoon. Vanhempien toivotaan ymmärtävän yleisten paikkojen siisteyden päälle muutenkin.

(Lähde: ESS)

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *