Tampereen kaupungin ja TTY:n sovellus kertoo reittitietojen lisäksi tarvittavan matka-ajan sekä eri kulkuneuvojen hiilidioksidipäästöt. (Kuva: Ville Miettinen)

Tampereen kaupunki etsii kehitteillä olevan reittiopassovelluksen testaajia kesäkaudelle.

Tampereen kaupunki ja Tampereen teknillinen yliopisto (TTY) kehittävät älypuhelinsovellusta, jolla voi hakea samaan aikaan joukkoliikenteen, kävelyn, pyöräilyn ja henkilöauton reittitietoja. Sovellus kertoo myös tarvittavan matka-ajan sekä eri kulkuneuvojen hiilidioksidipäästöt.

Sovelluksen tarkoituksena on kannustaa käyttäjiä pyöräilemään, kävelemään ja käyttämään joukkoliikennettä. Sovellus laskee käyttäjän kulkuvalintojen energiankulutuksen ja jakaa sen perusteella käyttäjälle nk. pisteitä.

Sovelluksen testaus alkoi huhtikuussa 2016. Testaajia mahtuu vielä mukaan testauksen toiselle kierrokselle, joka kestää kesäkuun alusta elokuun loppuun asti.

Testaajien tehtävänä on käyttää reittiopasta liikkumisensa apuna. Testaajia pyydetään vastaamaan kyselytutkimukseen, ja lisäksi halukkaat voivat osallistua ryhmäkeskustelutilaisuuteen elokuussa. Testaajalla tulee olla käytössään iPhone tai Android-puhelin. Palkkioksi on luvassa elokuvalippuja.

Sovellusta kehitetään osana Moveus-nimistä projektia, joka saa rahoituksensa EU:n 7. tutkimuksen, demonstraatioiden ja kehityksen puiteohjelmasta. Moveus-hankkeessa kehitetään liikkumisen ohjauksen mobiilisovelluksia Tampereen lisäksi kahdessa kaupungissa, Genovassa ja Madridissa.

Ilmoittautumislomake löytyy Tampereen verkkosivuilta

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *