Suomalaiset hybridi-jätekuljetusautot ovat jo valloittaneet Tukholman. (Kuva: Närpes Träd & Metall)

Närpiöläinen perheyritys NTM on noussut Pohjoismaiden markkinajohtajaksi ja valloittaa Eurooppaa. Kun yö laskeutuu Tukholmaan ja kaupungin kadut hiljenevät, kortteleissa alkaa liikkua suomalaisia, jotka toimivat hyvin hiljaa, lähes äänettömästi.

Kyseessä ovat närpiöläisen perheyhtiön Närpes Träöd & Metallin (Närpiön Puun & Metall, NTM) valmistamat sähköhybridijäteautot, jotka tyhjentävät tukholmalaisten roskat ennen uuden päivän koittoa. NTM on noussut jäteautoillaan markkinajohtajaksi Pohjoismaissa ja valloittaa parhaillaan Eurooppaa. Yhtiön mukaan se on Britannian toiseksi suurin valmistaja ja koko Euroopassa sijalla neljä.

NTM aloitti 1950-luvulla valmistamalla muun muassa keittiökaappeja, huonekaluja, kottikärryjä, autotraktoreita ja lämpöpattereita. Ajoneuvojen korirakenteista tuli pian ykköstuote.

Nyt NTM:llä on kaksi divisioonaa: peräkärryt ja jäteautot. ”Jäteautot vastaavat 70 prosenttia yhtiön tuotannosta. Suurin osa niistä menee vientiin, ja Ruotsi on erittäin tärkeä markkina”, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Kurt-Erik Nordin.

Konsernin liikevaihto oli viime vuonna 67 miljoonaa euroa, josta myynti Ruotsiin oli 19 miljoonaa euroa. Myynti on kasvanut menneen vuoden aikana 24 prosenttia. Tilauskanta on lähes tuplaantunut viidessä vuodessa.NTM on viimeinen jäljellä oleva pohjoismainen jäteautovalmistaja.

(Lähde: Kauppalehti)

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *